(Foto's: Nacht van Kunst & Kennis/ Ruben van Vliet).

Nacht van Kunst & Kennis viert eerste lustrum met nieuwe festivalopzet

Het Rapenburg is in september het decor van de eerste lustrumeditie van de Nacht van Kunst & Kennis in Leiden. Het festival heeft een geheel nieuwe opzet waarbij de beroemde gracht het hart van het festivalgebied vormt. Op tien locaties langs de gracht, op straat en in een aantal huiskamers kunnen de bezoekers kiezen uit ruim honderd verschillende lezingen, acts en voorstellingen.

Ook dit jaar openen het Academiegebouw, de Hortus Botanicus, de Oude Sterrewacht en het Rijksmuseum van Oudheden hun deuren tijdens de Nacht van Kunst & Kennis. Daarnaast worden er tee nieuwe locaties op het Rapenburg toegevoegd: Japanmuseum het SieboldHuis en de sociëteit van LVVS Augustinus. Het Rapenburg zelf is op en in de gracht het toneel van verschillende acts. Van wetenschappers tot dansers en van acteurs tot opiniemakers.

Met de nieuwe opzet wil de organisatie van de Nacht van Kunst & Kennis een echt festivalgebied creëren in plaats van een hele serie activiteiten in een veel groter gebied in het centrum.

Ontdekkingsreis
Ook dit jaar programmeert de Nacht van Kunst & Kennis vernieuwende wetenschappers en kunstenaars. Een kleine greep uit het programma; Leids onderzoek leert dat rappers en schrijvers niet voor elkaar onderdoen in uniek taalgebruik. Tijdens de Nacht van Kunst & Kennis wordt dit onderzoek over de Unieke Woordenschat besproken met onder andere schrijver Ilja Leonard Pfeijffer.

Daarnaast vertelt Stadswacht Aaf over Canal Science en zet theatervoorstelling Disconnect het publiek aan het denken over de onvermijdelijke vooruitgang. Hiphopteksten worden met de Rapfactchecker ontleed en er zijn de zwoele liedjes van de Antwerpse singersongwriter Tamino. Nog niet genoeg? Ga dan op expeditie met Eddie the Eagle, dansen op de beats van Altın Gün en Luwten en leren over poep met medisch microbioloog Ed Kuijper.

Early birds
De kaartverkoop is inmiddels gestart via nachtvankunstenkennis.nl. Nog tot 22 juli geldt een speciaal early bird-tarief van 15 euro per kaartje. Daarna kosten kaartjes in de voorverkoop EUR 17,50. Studenten betalen 15 euro.

Nacht van Kunst & Kennis
Datum: 16 september 2017
Tijden: 19.00 uur tot- 01.00 uur

Cultuur Leiden Science Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×