Regisseur Johan Nijenhuis aan de slag voor de opnamen van zijn nieuwe film Gek van Geluk. (Foto's: Jeroen Driessen).

Twaalf uur filmen voor 3,5 minuut nieuwe film Johan Nijenhuis

Grote drukte deze week in de rustige polder op de grens van Leiden en Warmond. Een filmcrew was er neergestreken op het erf van molenaar Ben Hoogduin en maakte rondom de Broekdijkmolen opnames voor een nieuwe Nederlandse speelfilm.

Dinsdag waren er van 10.00 uur tot 22.30 uur een kleine honderd man druk in de weer. Licht, geluid, cameraploeg, figuranten, decorbouw, catering, er komt heel wat bij kijken voor een paar minuutjes film. Er werden diverse scenes opgenomen. De viering van een bruiloft, maar ook enkele spectaculaire scenes met een aantal boten. Eerder op de dag was er ook al gefilmd bij de Elza Hoeve bij de Vliet.

De film, Gek van geluk, is de nieuwe speelfilm van regisseur Johan Nijenhuis. Bekend van onder andere Toscaanse bruiloft, Verliefd op Ibiza, Rokjesdag en Onze Jongens. Plien van Bennekom speelt de hoofdrol in de film die het verhaal vertelt over Lena, een single moeder die liefdesliedjes schrijft. Door het gebrek aan romantiek in haar leven komt er echter weinig meer uit haar pen. Dan verzint haar beste vriendin (Carly Wijs) een list om haar te helpen: ze huurt een werkloze acteur (Matteo van der Grijn) in om Lena’s hoofd op hol te brengen.

Regisseur Johan Nijenhuis vertelde aan het eind van de lange draaidag dat ze twaalf uur bezig zijn geweest voor ongeveer 3 ½ minuut film. Gek van Geluk gaat op 7 december in première.

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×