Erfgoedcafé over Leidse jeneverstokerij van Hartevelt

Tussen 1780 en 1968 werd Hartevelt Jenever gemaakt aan de Langegracht in Leiden. In het gebouw De Fransche Kroon was de branderij van Hartevelt gevestigd, maar er werd al eerder brandewijn gemaakt. Sinds 1734 had Willem van Aken er al een branderij. Voor die tijd was in het pand een suikerraffinaderij gevestigd.

Op 7 september organiseert het Erfgoedcafé Leiden een bijeenkomst die dit keer helemaal in het teken staat van deze oudste fabrieksgebouwen van Leiden. Piet de Baar vertelt over de geschiedenis van dit bekende Leidse merk, maar ook is er aandacht voor heden en verleden van het huidige gebruiker van het pand: COC Leiden.

De Leidse afdeling van de belangenvereniging voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders is sinds 1985 in het pand gevestigd. Er worden inhoudelijke bijeenkomsten georganiseerd en ook doet het gebouw dienst als café en discotheek.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×