(Foto's: Politie Leiden).

Laatste waarschuwing voor foutparkeerders Stevenshof

De politie heeft vanmorgen vroeg voor de laatste keer waarschuwingen onder de ruitenwissers gedaan van fout geparkeerde auto’s in de Stevenshof.

“Zojuist hebben wij de laatste tien waarschuwingen uitgedeeld. De betreffende voertuigen stonden dusdanig geparkeerd dat dit niet is toegestaan,” zo meldt een woordvoerder.

In een bewonersbrief van de gemeente Leiden zijn de wijkbewoners begin van de maand op de hoogte gesteld van extra handhaving op fout parkeren. Aanleiding was en toenemend aantal klachten van bewoners over auto’s die in bochten geparkeerd staan of zelfs op de stoep.

Dat een legale parkeerplek vinden geen makkie is, beseft ook de gemeente wel. “Sinds de Stevenshof in de jaren ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw werd gebouwd, is het gemiddeld aantal auto’s per huishouden flink gegroeid. Uit cijfers blijkt bovendien dat het autobezit per huishouden in de Stevenshof het hoogst van heel Leiden is. Dat betekent
passen en meten voor bewoners en bezoekers met een auto.” De hoogste parkeerdruk wordt gementen in de Dobbewijk-Noord en Dobbewijk-Zuid.

Uit zogenaamde parkeerdrukmetingen die de gemeente elke zes maanden laat uitvoeren, blijkt dat er over de hele Stevenshof gemeten voldoende parkeercapaciteit is. Ook op buurtniveau én op het drukste moment, op een doordeweekse avond om 23.00 uur, zijn er nog plekken vrij. “Maar natuurlijk wil iedereen zo dicht mogelijk bij huis parkeren. Bewoners kiezen er soms voor hun auto op de stoep voor hun huis, op straat in de bocht of in de berm te parkeren. Dit leidt echter tot gevaarlijke verkeerssituaties: hulpdiensten kunnen niet passeren, en voorbijrijdende auto’s maken eerder schade. Daarnaast geeft het een rommelig gezicht en wordt het groen in de berm beschadigd. En dat komt de leefbaarheid in de wijk niet ten goede. Kortom, een onwenselijke situatie,” aldus de gemeente in de brief die huis-aan-huis in de wijk is verspreid.

De afgelopen twee weken kwamen automobilisten die fout parkeerden er met een waarschuwing van de politie vanaf. Vanaf vandaag worden er boetes uitgeschreven. Fout parkeren kost 90 euro plus negen euro administratiekosten.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×