De gemeente breidt het aantal stallingsplekken voor scooters en bakfietsen bij Leiden Centraal uit. Ook worden de plekken deels verplaatst. (Foto's: Reanne van Kleef).

Meer stallingsruimte voor scooters en bakfietsen bij Leiden Centraal

Onder de bijna 13.000 mensen die dagelijks hun rijwiel parkeren bij station Leiden Centraal zijn er steeds meer die gebruik maken van een scooter of bakfiets. Het bestaande vak voor scooters en bakfietsen bij de SVB-stalling tussen het station en de taxistandplaats wordt daarom uitgebreid. Het vak voor scooters en bakfietsen op de zogenaamde Trafolocatie naast de kweektuin van het Singelpark verdwijnt. Daar komen de fietsrekken die nu bij de SVB-stalling staan. Op die manier wil de gemeente één duidelijke plek creëren voor alle scooters en bakfietsen.

De bestaande plekken voor scooters en bakfietsen bij de SVB blijven tijdens de werkzaamheden beschikbaar. Ook op het Morssingelterrein, het binnenterrein achter de Jumbo,  is een vak met honderd plekken voor scooters en bakfietsen.

Op donderdag 10 augustus starten de werkzaamheden. Op dit moment vinden de voorbereidingen plaats. Normale fietsen mogen na woensdag 9 augustus niet meer bij de SVB worden geparkeerd. Daarvoor zijn plekken beschikbaar in de (bewaakte) stallingen, op het Morssingelterrein en op de Trafolocatie.

Fietsen die verkeerd worden gestald, worden door de gemeente verwijderd volgens het ‘fiets fout = fiets weg’ beleid dat al jaren van kracht is. Weggehaalde fietsen staan op een speciale website van de gemeente: www.fffw-leiden.nl.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×