Oud-huishoudster Rapenburg 110 overleden op 94-jarige leeftijd

Rie Schild is overleden. Dat heeft de Universiteit Leiden bekend gemaakt. Maria Helena Adriana Schild zoals ze voluit heette was de populaire oud-huishoudster van Minervahuis ’t Heerenhoeckje aan het Rapenburg 110. Rie is 94 jaar oud geworden.

In 2007 kreeg ze de Universiteitspenning wegens haar belangrijke rol tijdens de studietijd van bewoners en oud-bewoners van het studentenhuis waar ze zolang de scepter zwaaide. Dat was ter ere van haar zestigjarig jubileum als ‘onorthodoxe huishoudster’ van het Minervajongenshuis.

 

(Foto: Universiteit Leiden).

In het huis hebben enkele jongens gewoond die later bekend zijn geworden. Jaap Fischer bijvoorbeeld, zanger van wat sombere liederen. Ook VVD-politicus Frits Korthals Altes woonde tijdens zijn studententijd in ’t Heerenhoeckje.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×