Romeinse soldatencamping bij Park Matilo

1

De hele zomer zijn er langs de oude grens van het Romeinse rijk allerlei activiteiten die de Limes tot leven moet brengen. Ook Leiden doet volop mee met activiteiten in Archeologisch Park Matilo. Vanaf aanstaande zaterdag zijn daar de Soldatencamping Matilo en de Matties van Matilo.

Komend weekeinde, 5 en 6 augustus, worden de maten van een soldatenbarak ingemeten en uitgezet binnen de omwalling van het Romeinse castellum en er wordt een houten frame van zo’n soldatenbarak gebouwd. Met lezingen, discussie, uitleg en een demonstratie van de groma, een landmeetkundig instrument dat de Romeinen gebruikten voor de bouw van hun wegen en forten.

Van 7 tot en met 11 augustus gaan kinderen aan de slag met workshops. Daarbij speelt de verbeelding van de soldatenbarak een belangrijke rol. Op 12 augustus volgt een gezamenlijke presentatie en een voorstelling in het skelet van de barak.

Ook in andere delen van Nederland zijn er allerlei activiteiten langs de Limes. Kijk daarvoor op www.limeszomer.nl.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

1 reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline