(Foto: Gemeente Zoeterwoude).

Bouw Brede School Zoeterwoude-Dorp vertraagd

De heiwerkzaamheden voor de nieuwbouw van de Brede School in Zoeterwoude-Dorp lopen vertraging op. Oorzaak: twee leidingen die per ongeluk niet waren afgesloten. Eigenlijk zou bouwonderneming Stout al eind juli starten met heien, maar kort voor aanvang van die werkzaamheden werd ontdekt dat een gas- en een elektraleiding niet afgesloten waren.

Het lukte uiteindelijk niet meer om de leidingen voor de bouwvakvakantie afgesloten te krijgen, waardoor de heistelling moest worden afgezegd. Inmiddels heeft netbeheerder Liander de leidingen alsnog afgesloten en gaat Stout aanstaande maandag aan de slag met de laatste grondwerkzaamheden. een week later, op maandag 28 augustus, starten de heiwerkzaamheden dan.

Het project loopt hierdoor een vier week of vier vertraging op. Direct na de bouwvak wil de gemeente Zoeterwoude in overleg met Stout onderzoeken of de verloren tijd in te halen is. Vooralsnog gaat de gemeente er vanuit dat de scholen, SKZ, het CJG en de bibliotheek voor aanvang van het schooljaar 2018 – 2019 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw.

De Brede School Zoeterwoude-Dorp wordt gebouwd op de locatie van de huidige Emmaushof in Zoeterwoude-Dorp. De 24 oude woningen van stichting Wijdezorg zijn gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe Brede School. In het nieuwe schoolgebouw worden straks de drie basisscholen De Westwoud, Klaverweide en OBS Corbulo, de voorzieningen van Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ), de bibliotheek Rijn en Venen en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gehuisvest. De drie basisscholen fuseren tot één school.

Onderwijs Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×