(Archieffoto: Emile van Aelst).

Eerste films LIFF 2017 bekend

De eerste tien titels van het Leiden International Film Festival zijn door de organisatie bekend gemaakt. Het zijn festivalfavorieten, langverwachte premières van grote filmmakers en toekomstige Oscarwinnaars. De twaalfde editie van LIFF vindt plaats van 27 oktober tot 5 november.

Met Menashe en Band Aid worden twee LIFF alumni die al eerder in Leiden waren terug gehaald om ook hun nieuwe film aan Nederland te presenteren. On Body and Soul won eerder dit jaar het filmfestival van Berlijn.

De regisseur van Intouchables levert volgens de organisatie met C’est la Vie waarschijnlijk één van de publieksfavorieten van het festival. Ook de nieuwe film van de maker van één van de populairste titels van LIFF 2015 ontbreekt niet: The Killing of a Sacred Dear van de maker van The Lobster.

De tien titels: Band Aid, Menashe, Becoming Bond, Jungle, The Killing of a Sacred Deer, The Young Offenders, On Body and Soul, God’s Own Country, Colossal, C’est la Vie.

De zomereditie van het filmfestival, LIFF Summer Special, vindt dit jaar plaats op 7, 8 en 9 september op het Pieterskerkhof. De openluchtbioscoop heeft dit jaar een Italiaans tintje.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×