De organisatie van We Are Leiden is begonnen met het machten van Leidenaren en nieuwkomers op basis van gemeenschappelijke interesses. (Foto: We Are Leiden).

Wachtlijst voor overtekend 'We Are Leiden'

Op zondag 27 augustus tonen 150 Leidenaren hun stad onder de noemer ‘We are Leiden’ aan 150 nieuwkomers. In juni startte de organisatie met een campagne om in totaal 300 deelnemers te werven voor het initiatief dat de ontmoeting tussen oude en nieuwe bewoners wil stimuleren. Inmiddels hebben zich al meer dan 300 mensen aangemeld en heeft de organisatie een wachtlijst ingesteld.

Afgelopen week is We Are Leiden begonnen met het matchen van de eerste 150 Leidenaren met 150 nieuwkomers. “We hebben heel veel enthousiaste reacties gehad. Zowel van Leidenaren als van nieuwkomers die de stad net leren kennen”, vertelt Stadsprogrammeur Pepijn Smit. “Voor nieuwe bewoners, of het nu expats of statushouders zijn, blijkt het soms nog best lastig te zijn om deel uit te maken van de gemeenschap. Je moet zelf goed je best doen om erbij te horen, maar dat is niet voor iedereen makkelijk.”

Tijdens We Are Leiden brengen de deelnemers geen bezoek aan de toeristische trekpleisters van Leiden. Ze trekken er juist samen op uit om de meest gezellige, mooie en soms verborgen plekjes te ontdekken die Leiden zo speciaal maken. Aan het eind van de dag wordt We Are Leiden afgesloten met een stadspicknick voor alle deelnemers waar kennismakingen kunnen worden voortgezet.

De Stichting Stadsprogrammering wil komend najaar nog meer activiteiten organiseren met als doel om inwoners van Leiden met elkaar te verbinden, waaronder een groot stadsdiner in november 2017. Ook wordt onderzocht of er kleinere edities van We Are Leiden opgezet kunnen worden in Leidse wijken.

We Are Leiden is een initiatief van Stichting Stadsprogrammering, Stadslab Leiden, Studio Kordaat en een aantal betrokken Leidenaren. De initiatiefnemers willen met We Are Leiden mensen uit de stad met elkaar verbinden.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×