Lorena van Bunningen uit Den Haag won de publieksprijs van Beelden in Leiden. (Foto's: Emile van Aelst).

Lorena van Bunningen wint publieksprijs Beelden in Leiden

Met haar werk ‘You had it yesterday, now it’s here’ heeft de Haagse Lorena van Bunningen de publieksprijs gewonnen van de tentoonstelling ‘Raakvlakken’ van Beelden in Leiden aan de Hooglandse Kerkgracht. Gisteren was de laatste dag  van de openluchttentoonstelling die deze zomer voor de zesde keer werd gehouden.

Het winnende kunstwerk was gisteren al niet meer te bewonderen. De maakster had het net een dag eerder al opgehaald omdat ze vandaag geen vervoer had kunnen regelen. Ze mocht daarom op de foto met een foto. Ter illustratie hebben we een foto bijgevoegd die werd gemaakt tijdens de opening in mei.

Er was nog een kleine kunstzinnige verrassing bij de ontmanteling van de expositie. Kunstenares Hedri Kool uit Spaarndam deed mee aan BIL met een drietal schilderijen op schildersezels. Het bleek een kunstwerk in wording. Toen ze gisteren de aluminium platen verwijderde, werd zichtbaar dat de natuur haar werk gedaan waardoor er nieuwe schilderijen waren ontstaan. Precies zoals Kool had gehoopt. Ze laat zich bij haar kunst niet alleen inspireren door natuurlijke processen, maar gaat, zoals ze dat zelf omschrijft, bij haar creaties de samenwerking aan met de natuur.

Advertentie

Cultuur Leiden beeldeninleiden bil


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×