Henriëtte van der Linden is de nieuwe voorzitter van Beelden in Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Henriëtte van der Linden nieuwe voorzitter Beelden in Leiden

Beelden in Leiden heeft een nieuwe voorzitter. Het is Henriëtte van der Linden die na een jaar Marcus Rooijakkers opvolgt bij de beeldententoonstelling. die jaarlijks wordt gehouden op de Hooglandse Kerkgracht. Rooijakkers was sinds de oprichting bij Beelden in Leiden betrokken.

Van der Linden is geen onbekende in het Leidse. In de periode 1984 tot 1991 was ze wethouder van onder meer cultuur in Leiden. toen nog als Henriëtte van Dongen. In de kunst- en cultuurwereld heeft ze ook haar sporen verdiend. Zo was de directeur van het Instituut Collectie Nederland en is ze momenteel bestuurder van de culturele organisaties Kunstgebouw, Museum Arnhem en het Stedelijk Museum Schiedam.

Cultuur Leiden beeldeninleiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×