De Mayflower Escaperoom in de Pieterskerk met het beeld van John Robinson. (Foto: Mike van Bemmelen).

Ook Pieterskerk heeft nu eigen escaperoom

In de Pieterskerk is een escaperoom geopend. “Met de Mayflower Escaperoom spelen we in op een internationale trend: escaperooms combineren met erfgoedlocaties,” legt directeur-bestuurder Frieke Hurkmans uit: “De Stichting Pieterskerk Leiden is continu op zoek naar combinaties om ons Leidse erfgoed bij nieuwe publieksgroepen onder de aandacht te brengen.”

Met de Mayflower Escaperoom wil de Pieterskerk zowel Nederlandse als internationale bezoekers kennis te laten maken met een stukje van de Leids-Amerikaanse historie. Hurkmans: “We zijn in Leiden druk bezig met de voorbereidingen voor de Mayflower 400 herdenking in 2020. Leiden en de Pieterskerk spelen een centrale rol in deze geschiedenis. Het thema van de escaperoom past hier perfect bij”

De escaperoom is voor de Pieterskerk ook weer een extra manier om inkomsten te genereren voor de instandhouding van het bijna 900-jaar oude Leidse monument. “Als plezier, het delen van historie en geld verdienen hand in hand gaan, is het een win-win-win met een gouden randje,” vindt Hurkmans die zich steeds voor te opgave gesteld ziet om dekking te vinden voor het intensieve en kostbare onderhoud van het monument.

Het verhaal van de Mayflower Escaperoom gaat over conservator Ward Hopkooper die bij zijn onderzoek naar de Pilgrim Fathers een groot geheim heeft ontdekt. In 60 minuten tijd moeten deelnemers veel moeilijke puzzels en raadsels oplossen om de Mayflower Escaperoom te kunnen verlaten.

Een escaperoom is een interactief spel, waarbij je samen met jouw teamgenoten wordt opgesloten in een kamer. Door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen, en door het oplossen van puzzels en raadsels moet je de kamer binnen 60 minuten proberen te verlaten.

Reserveren van de escaperoom kan via www.mayflowerescaperoom.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×