(Foto's: Chris de Waard).

Bershka vanaf eind oktober in Haarlemmerstraat

Zoals Sleutelstad vorige week al bekend maakte, komt modeketen Bershka met een flinke winkel naar Leiden. Nu is ook duidelijk geworden wanneer precies. Eind oktober, begin november trekt Bershka in het pand, een voormalig bankgebouw, dat helemaal doorloopt van de Haarlemmerstraat naar de Oude Rijn. Nu is daar nog een vestiging van H&M.

H&M opende begin juni een van haar grootste winkels in de nieuwe Catharinasteeg in het Aalmarkt-gebied en heeft daar de beschikking over vier etages verkoopoppervlakte. Daardoor kan de winkel op de Haarlemmerstraat de deuren sluiten.

Bershka kiest voor prominente plekken in belangrijke winkelgebieden zoals hier in de Kalverstraat in Amsterdam.

Bershka is een van de modeketens van het Spaanse Inditex waaronder ook bekende winkels als Zara en Pull&Bear vallen. Vestigingsmanager Hans Gennotte van het Centrummanagement Leiden reageert verheugt op de komst van Bershka: “k ben ervan overtuigd dat alle investeringen in het centrum van Leiden ervoor zorgen dat steeds meer sterke merken zich gaan vestigen in de binnenstad,” Gennotte doelt daarbij onder meer op Hudson’s Bay, Zara Home, de vernieuwde Via Mio die ook naar de Catharinasteeg komt. “Bershka stond al lang op onze wensenlijst en we zijn dan ook enorm blij dat zij zich gaan vestigen in de vernieuwde Haarlemmerstraat.”

Bershka richt zich op een jonge doelgroep. Gewaagd, op de hoogte van de laatste trends en geïnteresseerd in muziek, sociale netwerken en nieuwe technologieën. De winkels van Bershka onderscheiden zich volgens het bedrijf zelf door een strategische ligging en verzorgde architectuur. “De vestigingen zijn omgetoverd in moderne ruimten, groot en met een verzorgde uitstraling, van de etalages tot aan de opstelling van de kleding. Bershka kiest in elke stad de beste winkelgebieden en vestigt zich op prominente plekken van de voornaamste winkelcentra,” zo lezen we op de website.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×