(Foto's: AS Media).

Dronken rij-instructeur rijdt leerling van motor

De politie heeft vanmiddag de rij-instructeur van een motorrijdster aangehouden. De man veroorzaakte een aanrijding, waarbij ook zijn leerling betrokken raakte. Die werd van haar lesmotor geslingerd. Agenten constateerden dat de instructeur onder invloed achter het stuur zat.

De rij-instructeur reed in een personenauto achter zijn leerling die op de lesmotor reed. Rond 14.50 uur stopten ze voor de verkeerslichten bij de kruising van de IJsselmeerlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Daar botste de instructeur op zijn voorganger. De aangereden auto schoot naar voren tegen de motorrijdster aan. die werd daardoor van haar motor geslingerd.

Zoals bij een aanrijding gebruikelijk is, werd bij de betrokken automobilisten door de politie een blaastest afgenomen. Zo ook bij de rij-instructeur. Tot verbazing van de agenten bleek de rij-instructeur onder invloed van alcohol te zijn. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen is naar het politiebureau. De man stribbelde tegen, waarop de agenten hem onder lichte dwang meevoerden.

Bij het ongeval hebben de twee personenauto’s flinke schade opgelopen, de schade aan de motor bleek mee te vallen. Omdat de motorrijdster nog geen motorrijbewijs had en zonder rij-instructeur dus niet meer mocht rijden, heeft de politie haar een lift gegeven.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×