Met behulp van een 'bat detector' op zoek naar vleermuizen kan op 26 augustus in Park Ter Wadding. (Foto: Reanne van Kleef).

Partij voor de Dieren organiseert vleermuizenexcursie

De Partij voor de Dieren Leiden / Voorschoten organiseert op zaterdag 26 augustus een vleermuisexcursie in Park Ter Wadding op de grens van Leiden en Voorschoten. Onder leiding van natuurgids Dick de Vos, tevens de Leidse fractievoorzitter van de partij, worden de vleermuizen met behulp van een Bat Detector opgespoord. In het gebied komen zeven vleermuissoorten voor. De meest algemene is de dwergvleermuis.

https://www.youtube.com/watch?v=IcHF7jQGeHI

Vleermuizen vangen hun prooi met echolocatie: ze stoten heel hoge en heel harde gilletjes uit en weten aan de hand van de echo hun prooi te vangen. Met een vleermuisdetector zijn die geluiden voor voor de mens hoorbaar te maken. Dwergvleermuizen blijven hun hele leven min of meer in dezelfde omgeving rondhangen. Wel wisselen ze vaak van schuilplaats.

Vleermuizen zijn beschermd, maar door het dichtspuiten van spouwmuren komen er minder schuilplekken. Ook hebben ze – als nachtjagers – last van het alomtegenwoordige licht, van kassen, uit kantoren en op straat.

Voor de excursie zijn ook niet PvdD-leden welkom. Ook kinderen en honden mogen mee. Er wordt om 20.00 uur verzameld op de parkeerplaats van ’t Hofflands Huys aan De Zeven Provinciën in Voorschoten. De afsluiting is om 22.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk. dat kan via leiden@partijvoordedieren.nl.

 

 

Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×