Partij voor de Dieren organiseert vleermuizenexcursie

4

De Partij voor de Dieren Leiden / Voorschoten organiseert op zaterdag 26 augustus een vleermuisexcursie in Park Ter Wadding op de grens van Leiden en Voorschoten. Onder leiding van natuurgids Dick de Vos, tevens de Leidse fractievoorzitter van de partij, worden de vleermuizen met behulp van een Bat Detector opgespoord. In het gebied komen zeven vleermuissoorten voor. De meest algemene is de dwergvleermuis.

Vleermuizen vangen hun prooi met echolocatie: ze stoten heel hoge en heel harde gilletjes uit en weten aan de hand van de echo hun prooi te vangen. Met een vleermuisdetector zijn die geluiden voor voor de mens hoorbaar te maken. Dwergvleermuizen blijven hun hele leven min of meer in dezelfde omgeving rondhangen. Wel wisselen ze vaak van schuilplaats.

Vleermuizen zijn beschermd, maar door het dichtspuiten van spouwmuren komen er minder schuilplekken. Ook hebben ze – als nachtjagers – last van het alomtegenwoordige licht, van kassen, uit kantoren en op straat.

Voor de excursie zijn ook niet PvdD-leden welkom. Ook kinderen en honden mogen mee. Er wordt om 20.00 uur verzameld op de parkeerplaats van ’t Hofflands Huys aan De Zeven Provinciën in Voorschoten. De afsluiting is om 22.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk. dat kan via leiden@partijvoordedieren.nl.

 

 

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

4 reacties

  1. Peter van Dalen. op

    Honden mee zou ik niet doen!
    Ik heb tientallen jaren ervaring als vleermuisexcursie leider en ik ben natuuronderzoeker.

  2. wat een spannend en goed initiatief. zoveel mensen geloven nog steeds dat vleermuizen in je haar vliegen. prachtige manier om fabels uit de weg te ruimen. het meest nuttige diertje in de muggenstrijd. welke stad volgt?

  3. Ik heb geprobeerd om me aan te melden voor 4 personen heb 5 dagen geleden een mailtje gestuurd maar nog geen bericht terug ontvangen
    Gr wilma

  4. Leids dagblad heeft filmpje wsnket gezien, ws dat daarom het aanmeld adres er niet in stond… was een leuke excursie, hartelijk dank!

Je bent nu offline