Sloop busbrug bij Transferium A44 gepaard met nieuwe busroutes

Aannemerscombinatie  COMOL5 begint over 10 dagen met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de busbrug die parallel aan de A44 over de Oude Rijn loopt. Een maand later start de daadwerkelijke sloop, waarbij de dekconstructie en de kolommen van de brug in stukken worden gesneden. Vervolgens worden de delen met behulp van pontons over het water afgevoerd.

De brug moet wijken voor het nieuwe viaduct dat in de A44 wordt gebouwd als onderdeel van de Knoop Leiden-West. Met de aanleg daarvan wordt in januari begonnen.

Ook deze boogbrug voor voetgangers verdwijnt bij de herinrichting van de knoop Leiden-West.

Nieuwe busroutes

Door de sloop van de busbrug wijzigen met ingang van zondag 20 augustus de routes van de twee Qliners die nu nog het Transferium A44 aandoen. Richting Den Haag gaan de buslijnen 385 en 386 een nieuwe route rijden over de Voorschoterweg. De halte Transferium A44 richting Den Haag vervalt.

Richting Katwijk rijdt Qliner 385 de huidige route, maar stopt niet bij de halte Transferium A44. Richting Oegstgeest blijft Qliner 386 over de A44 tot de afslag Oegstgeest rijden. De halte Transferium A44 vervalt.

Door de wijzigingen in de routes wijzigen de overstapmogelijkheden ook. Qliner 385 Sassenheim-Den Haag krijgt een nieuwe overstapmogelijkheid bij de N206/Valkenburg. Reizigers van de lijnen 30, 31 en 221 kunnen daar voortaan overstappen op de Qliner in beide richtingen.

Wie reist met lijn 38 uit Valkenburg of met lijn 250 uit Lisse, kan op Leiden Centraal (lijnen 38 en 250) of op station Sassenheim (lijn 50 uit Lisse) overstappen op de trein naar Den Haag.

Passagiers van Qliner 386 met bestemming Leiden, kunnen voortaan bij halte Leidsebuurt in Oegstgeest overstappen op lijn 20/21 richting Leiden Centraal.

Leiden Oegstgeest Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×