(Foto: Facebook).

Leidenaar zwaar mishandeld door nog onbekende man

Leidenaar Dave Hartevelt is afgelopen maandagmiddag flink te grazen genomen door een nog onbekende man die hem zomaar keihard in zijn gezicht sloeg.

De 25-jarige Leidenaar liep die middag rond 17.15 uur vanaf de Haarlemmerstraat de Jan Vossensteeg in. Tegenover de winkel in vrijetijdsmode van Henny’s Rits kwam een nog onbekende man de daar gevestigde Hobbyshop uitgelopen. Samen met vrouw en drie kleine kinderen.

Hartevelt wierp in het voorbijgaan een blik hun kant op. Dat had hij beter niet kunnen doen. De man volgde hem naar zijn woning, sprak hem daar aan en zei dat hij niet naar zijn vrouw mocht kijken. “Ik draaide me om en je sloeg me het licht uit de ogen,” beschrijft Hartevelt wat er vervolgens gebeurde. “Met één klap heb je heel m’n gebit kapot gemaakt. Ik weet niet wat er was gebeurd als je me iets hoger had geraakt.”

Op zijn Facebook-pagina richt het slachtoffer zich tot de dader. “Je hebt me echt kapot gemaakt man. Vooral mentaal. Was dit echt nodig? Je hebt niet alleen mij pijn gedaan maar ook de mensen om me heen. M’n lieve ouders die door jou nu slapeloze nachten hebben. Ik wil je graag vinden en laten weten wat ik voel. Je hebt hulp nodig en ik heb de duivel gezien. Hij zat in jouw ogen! Ik hoop dat er iemand over je kinderen waakt.”

De normaal gesproken goedlachse Dave is er kapot van. Letterlijk en figuurlijk. “Ik ga er alles aan doen om mijn glimlach terug te krijgen, want ik heb het leven lief. Maar voor nu heb jij die van me afgenomen.”

De man die Hartevelt zo zwaar mishandelde is waarschijnlijk ongeveer 30 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang en heeft een getinte huidskleur. Hij droeg maandag twee paarse kralenkettingen. Zijn vrouw was blank en had een flinke bos blonde krullen. Ze was ongeveer even lang. Het stel had drie kindjes bij zich. Allemaal getint. “Jullie leken een gelukkige familie, maar die ene blik van mij in jullie richting is me bijna fataal geworden,” besluit Hartevelt zijn relaas.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×