Lilly met het resultaat van alweer een zoektocht naar zwerfvuil. (Foto's/video: Donald van Doesburg - Oosterbaan).

9-jarige Lilly uit Voorschoten op plasticjacht

Negen jaar is ze pas, maar Lilly Platt uit Voorschoten ergert zich dood. Aan de enorme hoeveelheden zwerfvuil die ze overal om zich heen tegenkomt. Al jaren trouwens, want al op zevenjarige leeftijd begon ze met het opruimen van de troep die ze tegenkwam.

Samen met haar opa gaat ze twee keer per week op jacht naar zwerfvuil en legt de resultaten van die acties vast met haar camera. De foto’s van hele bergen plastic zet ze op haar Facebook-pagina Lilly’s Plastic Pickup.

Lilly’s actie valt op. Ze komt er zelfs landelijk mee op televisie. In de late editie van het SBS6-programma Hart van Nederland zou eigenlijk gisteren (donderdag) al aandacht worden besteed aan de jeugdige wereldverbeteraar, maar dat is nu uitgesteld tot vanavond.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×