9-jarige Lilly uit Voorschoten op plasticjacht

4

Negen jaar is ze pas, maar Lilly Platt uit Voorschoten ergert zich dood. Aan de enorme hoeveelheden zwerfvuil die ze overal om zich heen tegenkomt. Al jaren trouwens, want al op zevenjarige leeftijd begon ze met het opruimen van de troep die ze tegenkwam.

Samen met haar opa gaat ze twee keer per week op jacht naar zwerfvuil en legt de resultaten van die acties vast met haar camera. De foto’s van hele bergen plastic zet ze op haar Facebook-pagina Lilly’s Plastic Pickup.

Lilly’s actie valt op. Ze komt er zelfs landelijk mee op televisie. In de late editie van het SBS6-programma Hart van Nederland zou eigenlijk gisteren (donderdag) al aandacht worden besteed aan de jeugdige wereldverbeteraar, maar dat is nu uitgesteld tot vanavond.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

4 reacties

  1. Ben ook trots op Lilly, hopelijk raken anderen (ook volwassenen!) hierdoor geïnspireerd.
    Ruim ook sinds jaar en dag troep op, maar het wordt toch tijd dat er statiegeld wordt geheven op flesjes en blikjes, want dat is misschien de enige manier om het gedrag van de consument te beïnvloeden.

  2. E.Tielenius Kruythod op

    Geweldig dat Lilly dit doet! Ik ruim ook al jaren blik- plastic en ander afval op. Het zijn vooral ‘stoere’ jongeren die het niet ‘cool’ vinden om de prullenbak te gebruiken. Misschien de statiegeld helpt…

Je bent nu offline