Speciaal voor kinderen is er op de Pieterskerkgracht een speelplek met circus en slagwerk in Old School. (Foto: PR)

Muziek en kunst in Pieterswijk tijdens BIGGG! Smallbandfestival

Komende zondag staat de Leidse Pieterswijk voor het vierde jaar in het teken van het BIGG! Smallband-festival. Verfijnde muziek op verfijnde plekken, dat is het motto van het festival. “De plekken zijn altijd weer bijzonder, zoals dit jaar een tuin achter het Steenschuur en verschillende huizen aan de Pieterskerkgracht,” vertelt organisator Frank van Leeuwen.

De muziek is divers en spannend, uiteenlopend van Franse chansons tot Portugese fado, van klassiek tot pop en van jazz tot latin. Van Leeuwen: “De charme van het BIGGG! Smallband-festival is, ondanks de naam, de kleinschaligheid van de optredens. Het publiek zit in informele sfeer vlak bij de muzikanten te luisteren, maar soms wordt er ook gedanst. Ieder optreden is een feestje dat muzikanten en publiek samen maken.”

Het hele programma staat op www.biggg.nl. BIGGG! werkt met donatiebussen maar er kan ook een passe-partout gekocht worden. Deze zijn via de site te koop voor 12 euro. Het programma staat hier in een printbare versie.

Open Dag bij ARS

Gelijk met BIGGG houdt kunstenaarsvereniging  Ars Aemula Naturae aan de Pieterskerkgracht 9a open huis. De plek om met beeldende kunst bezig te zijn, opent om 12.00 uur de deuren om geïnteresseerden, maar ook toevallige voorbijgangers, kennis te laten maken met het rijke aanbod van het cursusseizoen 2017/2018. ARS biedt zowel korte workshops als ook langdurende cursussen in verschillende disciplines aan, zoals schilderen, tekenen, grafiek, boetseren en beeldhouwen en in allerlei stijlen, technieken en materialen.

“We hebben voor volwassenen en kinderen een prachtige en stimulerende omgeving om op eigen manier hun talenten te ontwikkelen,” zegt een van de ARS-kunstenaars Lisa van der Heijden:  “Onder leiding van professionele kunstenaars.”

In de nieuwe cursusgids die tijdens de open dag verkrijgbaar is, biedt ARS naast het vertrouwde programma ook nieuwe activiteiten. Onder andere een verdiepingscursus, kinderclubs en een verkenning van de derde dimensie.

Het hele historische gebouw van ARS staat op zondag, 20 augustus, open voor bezoekers. In de galerie is het recente werk van cursisten van het laatste cursusjaar te zien. ARS-leden, cursisten en docenten staan klaar voor uitleg en rondleiding.

Op de binnenplaats van ARS is het ontvangstpunt van het BIGGG! Smallband-festival. Daar kunnen de bezoekers van BIGGG de armbandjes en passe-partouts afhalen. Ook zijn er optredens op de binnenplaats.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×