Zanger Nick Schilder samen met Rob Schoorl tijdens het toernooi in 2015. (Foto's: Folkert Geertsma).

Zanger Nick Schilder doet mee met Kroeg & Loper schaaktoernooi

Bezoekers van de Leidse binnenstad kunnen aankomende zondag zomaar zanger Nick Schilder van het duo Nick & Simon achter een schaakbord treffen. Net als twee jaar geleden doet de BN’er mee met het Kroeg & Loper schaaktoernooi van Het Leidsch Schaakgenootschap (LSG). Naast zanger is Schilder ook officieel ambassadeur van de schaaksport. Het toernooi speelt zich af verspreid over vijftien Leidse kroegen.

In 2015 speelde zanger Nick Schilder samen met Rob Schoorl. Op deze foto namen ze het op tegen de uiteindelijke winnaars van dat jaar, grootmeesters Smeets en Spoelman. Het was een spannend duel dat met moeite door de grootmeesters werd gewonnen.

De inschrijvingen voor de tiende editie van het toernooi zijn inmiddels gesloten: het maximale aantal deelnemers van 120 tweetallen is bereikt. Daarmee is ook het recordaantal tweetallen van 93 uit 2015 ruim verbeterd. Het deelnemersveld varieert van grootmeesters tot huisschakers. Dit jaar doen er zes grootmeesters en meer dan tien internationale meesters mee. Ook het duo Jan Smeets en Wouter Spoelman zijn aanwezig om hun titel te verdedigen. De twee grootmeesters zijn dit jaar weer favoriet. Schilder vormt een team de internationale meester Robert Ris.

Folkert Geertsma van LSG raadt mensen die interesse hebben in de schaaksport aan om zondag zeker een kijkje te gaan nemen. “Toekijken op het moment dat de bedenktijd minimaal begint te worden is soms zelfs voor een niet schaker boeiend. Bij een aantal café’s wordt bij goed weer ook op het terras gespeeld en toekijken met een lekker drankje in de hand is dan geen straf.”

Het toernooi wordt afgelegd in zeven rondes. Per persoon is er 20 minuten denktijd per ronde. Na elke ronde krijgen de deelnemers te horen waar de volgende ronde wordt gespeeld. Het prijzengeld voor de winnaars is 500,00 euro. In totaal zit er 1480,00 euro in de prijzenpot.

Deelnemende kroegen:
Grand Café De Burcht, Koetshuis de BurchtRestaurant ´t FustBelgisch Biercafé OlivierBad HabitsOdessaRestaurant Burgerzaken, KamerlinghEet-, drink- en kunstlokaal Vooraf en Toe ,Dranklokaal De WWEstaminet SchommelenDe Vergulde KruikBar Eetcafé Terras EinsteinCafé van EngelenSnooker Centrum Hoge Woerd.

 

 

 

 

Leiden Sport kroeg en loper


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×