Hardleerse ongewenste vreemdeling dronken achter het stuur zonder rijbewijs

Afgelopen nacht heeft de politie in Leiden op verschillende plekken in de stad automobilisten gecontroleerd. Er werd met name gekeken of de bestuurders in het bezit waren van een geldig rijbewijs.

Op de Schipholweg werd iemand betrapt die zonder geldig rijbewijs achter het stuur zat. Het bleek al de tiende keer dat de man, een ongewenste vreemdeling, op dit feit werd betrapt. Bovendien was hij dronken en moest hij nog 28 dagen gevangenisstraf uitzitten. Na die celstraf zal hij worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Bij een controle op de Gooimeerlaan negeerde een scooterrijder het stopteken van de politie en vluchtte de Slaaghwijk in. Daar konden agenten hem tussen de horsten alsnog aanhouden. De bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken.

Ook op de Hoge Rijndijk werd een automobilist betrapt. De man reed rond met een ongeldig verklaard rijbewijs. In  zijn auto zagen de agenten bovendien een boksbeugel liggen. Ook gaf de man een valse naam op. Op het bureau bleek waarom. Hij werd ook nog gezocht door de recherche. Als het onderzoek klaar is mag de aangehouden man ook nog eens 30 dagen gevangenisstraf uitzitten.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×