(Foto: Gemeente Oegstgeest).

Ook in Oegstgeest aandacht voor verkeersveiligheid scholieren

Niet alleen in Leiden was vanmiddag aandacht voor de verkeersveiligheid nu de scholen weer zijn begonnen. In Oegstgeest gaf wethouder Wendelien Tonjann-Levert de aftrap van het nieuwe schooljaar op de brede basisschool het DOK in nieuw Rhijngeest. Daarbij vroeg ze aandacht voor de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ van Veilig Verkeer Nederland.

Zo’n 250 leerlingen kregen van de wethouder nuttige tips. Daarna was het tijd om te ontspannen en konden de kinderen naar hartenlust bellen blazen.

Met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ worden automobilisten aangemoedigd rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan. Vooral in de eerste drie maanden na de zomervakantie raken kinderen vaker betrokken bij een ongeval. Dat komt door hun onervarenheid in het verkeer en doordat automobilisten in de spits niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen.

Ook de ouders van de kinderen spelen hierbij een belangrijke rol in een goede voorbereiding voordat ze de weg op gaan. Daarom voert de regio samen met gemeenten, scholen en VVN nu de campagne met spandoeken, posters, acties en media-aandacht.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×