Eerstejaars van Quintus hebben de afgelopen dagen allerlei maatschappelijke klussen uitgevoerd via de stichting Present Leiden / Oegstgeest. (Foto's: Doortje van Helden).

Quintus stuurt 114 eerstejaars op pad voor maatschappelijke klussen

De afgelopen dagen hebben 114 aankomende eerstejaars van de Leidse studentenvereniging Quintus op verschillende plekken tuinen opgeknapt, een huis geschilderd en ook werd er gewandeld met ouderen en mensen met een beperking.

De maatschappelijke inzet van de nieuwe leden van ALSV Quintus komt voort uit een samenwerking tussen de studentenvereniging en de Stichting Present Leiden / Oegstgeest. Die organisatie treedt op als bemiddelaar in vrijwilligerswerk.

Projectcoördinator Doortje van Helden van Present is hartstikke blij met de samenwerking: “Inmiddels al voor het vierde jaar op rij heeft Quintus zich gemeld om hun nieuwe leden op deze bijzondere manier kennis te laten maken met de stad Leiden en omgeving. Echt prachtig, want via Present zien zij echt een hele andere kant van de stad dan zij in hun studietijd over het algemeen te zien krijgen.”

Quintus-voorzitter Sharon van de Bovenkamp vindt het eigenlijk heel logische dat haar vereniging dit doet: “We vinden het als vereniging belangrijk om een steentje bij te dragen aan Leiden en om betrokken te zijn bij onze omgeving. Door mee te doen aan deze projecten maken onze eerstejaars leden gelijk kennis met de verschillende mogelijkheden om tijdens je studie maatschappelijk betrokken te zijn in Leiden.”

De studenten gingen onder andere aan de slag bij een alleenstaande moeder met een lichtverstandelijke beperking. Daar hebben ze de woonkamer en de keuken geschilderd. Met bewoners van woonzorglocatie Huis op de Waard gingen de aankomende studenten wandelen en bij Dagcentrum Poelgeest van s’Heerenloo in Oegstgeest zijn hele stapels pannenkoeken gebakken. Tenslotte werden er ook nog enkele overwoekerde tuinen aangepakt.

Advertentie

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×