(Foto's: Rabobank en Reanne van Kleef).

Rabobank bezorgt honderden kinderen mooie dag in Speeltuin Zuiderkwartier

De Rabobank is sinds enkele maanden partner van Speeltuin Zuiderkwartier aan de Anjelierstraat. Gisteren werd de nieuwe samenwerking gevierd met de RaboBuitenspeeldag. Ruim 450 kinderen genoten van een leuke dag met springkussen, pannenkoeken en leuke spelletjes. Ook Wicky en Spar De Lange sponsoorden de buitenspeeldag.

Reanne van Kleef sprak met Robert Schepes van Rabobank en Ineke Mieremet van Speeltuinvereniging Zuiderkwartier over de RaboBuitenspeeldag en de samenwerking.

Rabobank gaat de speeltuin onder andere helpen met het rondkrijgen van de financiering van het nieuwe clubgebouw. Dat gebouw is na dertig jaar dringend aan vervanging toe. Daar is ruim twee ton voor nodig. Robert Schepes van de Rabobank: “Waar mogelijk proberen we nu klanten van ons in contact te brengen met de speeltuin om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.”

Schepes ligt de keuze voor een samenwerking met Speeltuin Zuiderkwartier toe: “Wij vinden de maatschappelijke betrokkenheid in de wijk heel erg belangrijk. Dit is een organisatie waar heel veel vrijwilligers dagelijks bezig zijn, sommigen zelfs al meer dan vijftien jaar. Daarom vinden wij het heel belangrijk om dit te steunen. De RaboBuitenspeeldag is eigenlijk de aftrap van onze samenwerking en het is ook een evenement dat elke zomer zal terugkomen.”

Bestuurslid en toezichthouder Ineke Mieremet van Speeltuinvereniging Zuiderkwartier was enorm blij met het succes van de RaboBuitenspeeldag. “We hebben nu al 466 kinderen geteld. Dat is een record!” Schepes kan zich daar alleen maar bij aansluiten: “Volgens mij was dit een hele geslaagde middag. Zelfs de pannenkoeken waren op. En als ik van Ineke zo de cijfers hoor is dit echt een unicum.”

Mieremet vertelt dat het goed gaat met de speeltuin. Ze hebben een ledenbestand van 431 gezinnen, BVO’s, dagverblijven en scholen. Ook zijn er genoeg vrijwilligers om zeven dagen per week open te zijn en altijd toezicht te houden. Alleen in de wintermaanden is de speeltuin zes dagen per week open.

Andere Leidse speeltuinen die interesse hebben in een samenwerking kunnen altijd contact opnemen met Rabobank. “Dat gaan wij zelf niet pro-actief doen, maar we staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen en zullen dan het gesprek aangaan over wat we voor elkaar kunnen betekenen”, aldus Schepes.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×