(Foto: PR/Hielco Kuipers).

Rrrollend Leiden 2.0 pakt dit weekend uit aan Langegracht

Rrrollend keert na een rondje door Nederland terug naar Leiden. Vanaf vrijdagmiddag tot en met zondagavond staat het foodtruckfestival voor de tweede keer op het parkeerterrein van Nuon aan de Langegracht. Drie dagen lang kunnen bezoekers genieten van muziek, leuke (kinder)activiteiten en lekker eten en drinken.

Reanne van Kleef sprak met organisator Trudy Kwik van We Love Festivals over Rrrollend Leiden 2.0.

“We hebben er echt veel zin in”, zegt organisator Trudy Kwik van We Love Festivals. “De locatie is ons vorige keer super goed bevalen en we kregen ook veel positieve reacties.” Rrrollend Leiden 2.0 komt ook met iets nieuws: een proeverij. Alle foodtrucks bieden ook een kleinere versie van iets uit hun assortiment aan. Met speciale proeverijmuntjes kunnen bezoekers op deze manier overal iets kleins proeven. Kwik: “We hebben dit twee weken geïntroduceerd. De bezoekers kunnen zo genieten van meerdere hapjes. Dat was even wennen voor onze foodtrucks, maar voor zowel de bezoekers als de foodtrucks blijkt het een succes.”

Feestje

Tijdens de editie in mei bleek tot teleurstelling van veel bezoekers dat de muziek om 20.00 uur al uit moest. Dat is dit keer anders. “We zijn dan wel geen muziekfestival, maar we houden wel van een feestje”, vertelt Kwik. “We hebben er nu voor gezorgd dat de muziek gewoon de hele avond mag blijven spelen.”

Muziekprogramma:
Vrijdag
17.00 – 20.30 uur Erik Lourenssen
20.30 – 23.00 uur Joost Vetter

Zaterdag
13.30 – 14.30 uur Naomi Noltes
15.00 – 18.00 uur Wouter Kiers Band
18.30 – 20.30 uur JMMSTR
20.30 – 23.00 uur Almada’s Groove

Zondag
13.00 – 14.30 uur Sander Nijbroek
15.00 – 17.30 uur TijsS on Sax & DJ Morad Sjeik
17.30 – 21.00 uur Erik Lourenssen

Ten opzichte van vorige keer is ook het terrein weer anders aangekleed, staan er nieuwe foodtrucks en staat er een fotobus waar mensen foto’s kunnen maken die ze als polaroid meekrijgen. “Er staat ons niets meer in de weg om er een prachtige editie van te maken”, aldus Kwik.

Niet drijven maar Rrrrollen

Deze week werd bekend dat Drijvend Leiden wegens te weinig verkochte kaarten aanstaande zondag niet door kan gaan. Rrrollend Leiden is voor de mensen die hun zondag al hadden vrijgehouden een mooi alternatief. Kwik: “Ik vind het erg jammer om te horen dat Drijvend niet door kan gaan. Ze zouden ook onze buren zijn met hun eindfeest. Maar als je niet kunt Drijven, dan kun je wel Rollen. En het wordt prachtig weer dit weekend. Dus tot zondag!”

Openingstijden

Vrijdag 25 augustus 16.00 tot 23.00 uur.
Zaterdag 26 augustus 12.00 tot 23.00 uur.
Zondag 27 augustus 12.00 tot 21.00 uur.

Leiden rrrollend


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×