Drijvend Leiden afgeblazen

Drijvend Leiden gaat komende zondag  niet door. Dat heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt. Er zijn volgens initiatiefnemer Koen ten Haken te weinig kaartjes verkocht. “Financieel is het voor ons daarom onverantwoord om dit evenement door te laten gaan.” Mensen die al een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld terug, zo belooft Ten Haken. “Ze zullen het bedrag terugontvangen op hun bankrekening.”

Via de Facebook-pagina van het evenement vroegen mensen zich de afgelopen dagen regelmatig af waarom ze überhaupt moesten betalen om door de singels te kunnen drijven. Volgens Ten Haken heeft dat te maken met het grote aantal voorzorgsmaatregelen en veiligheidseisen die aan event worden gesteld. “En die kosten zouden bij lange na niet gedekt gaan worden door het huidige en verwachtte aantal betalende bezoekers.”

Ten Haken wil in 2018 een nieuwe poging wagen om het evenement alsnog te organiseren. “Daarvoor moeten we dan wel achterliggende reden van de lage ticketverkoop achterhalen.” Hij hoopt dat Leidenaren die het evenement op zich leuk vinden aan de organisatie laten weten wat er nodig is om het volgende keer wel te laten slagen.

Hij blikt alvast positief vooruit naar volgend jaar: “Gooi je roze flamingo’s niet op marktplaats, verslap niet in je sixpack ontwikkelingen en neem nog wat winterse oefenlessen reddend zwemmen voor dronkaards, want we komen terug! Bigger, Better and Bolder: taking all the city-water next year!”

Leiden Drijvend Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×