(Foto's: Chris de Waard en J.P. Kranenburg).

Voetbal en cricket ASC weer samen op nieuw complex in Overveerpolder

Het was zaterdag een stralende dag in Oegstgeest. In elk opzicht. Het weer zat mee, de verhuizing van de Ajax-Sportman-Combinatie (ASC) van de Duivenvoordestraat naar het nieuwe sportcomplex in de Overveerpolder verliep vlekkeloos en de club kreeg uit handen van de Commissaris van de Koning ook nog een Koninklijke Onderscheiding.

Chris de Waard was zaterdag de hele middag bij ASC en liep mee van de Duivenvoordestraat naar het nieuwe complex in de Overveerpolder. Onderweg sprak hij met (oud-)bestuurders en spelers van ASC, met loco-burgemeester Tönjann en met Commissaris van de Koning Jaap Smit.

De club heeft een jaar of vijftien uitgekeken naar de verhuizing die zaterdag dan eindelijk zijn beslag kreeg. Een verhuizing die werd gecombineerd met de viering van het 25e lustrum van ASC dat eerder deze zomer 125 jaar bestond. Het terrein aan de Duivenvoordestraat werd niet zomaar verlaten. Voordat de verhuiskaravaan richting het nieuwe sportcomplex in de Overveerpolder vertrok, werd uitgebreid afscheid genomen van de wijk waar de club meer dan honderd jaar was gevestigd.

Later op de middag kwamen de feestelijkheden pas echt goed op gang. Drie parachutisten brachten de sleutels van het nieuwe clubhuis dat vervolgens officieel werd geopend door Commissaris van de Koning Jaap Smit die zelf ook in het dorp woont. Hij kwam niet met lege handen. Clubs die meer dan honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn, komen in aanmerking voor een erepenning van Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander. Die penning had Smit dan ook meegebracht.

Chris de Waard maakte van de feestelijke dag ook nog wat beelden.

De de plechtigheden volgden een demonstratie cricket en een speciale voetbalwedstrijd tussen het eerste van ASC en Happy Ajax. Op echt gras. niet omdat ASC dat zelf nou zo graag wilde, maar het was een voorwaarde om het sportcomplex in de Overveerpolder te kunnen realiseren. Die polder behoort tot een groene ecologische zone en met kunstgras zou die teveel worden verstoord.

Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×