(Foto: Gerry van Bakel).

Gemeente Leiden past hondenbeleid aan

Uitlaatstroken en speciale afvalbakken voor hondenpoep verdwijnen uit het straatbeeld. Hondenbezitters moeten voortaan minimaal twee zakjes bij zich hebben om hondenpoep op te kunnen ruimen als ze hun trouwe viervoeter uitlaten. De volle zakjes kunnen gewoon in de vuilnisbak. Wethouder Paul Dirkse zegt dat overtreders een boete riskeren.

Chris de Waard sprak met wethouder Paul Dirkse over het nieuwe hondenbeleid

De gemeente komt de hondeneigenaren wel tegemoet met verruimde losloopgebieden in een aantal parken in de stad. In het Van der Werfpark moeten honden in de maanden mei tot en met september tussen 11.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds aan de lijn, daarbuiten mogen ze vrij rondlopen. Andere nieuwe losloopgebieden zijn: Merenwijkpark ten zuiden van de Broekweg met uitzondering van de kinderboerderij en de groen- en speelzones langs het Molenaarspad, Bloemenpad en Kapellenpad. Het Rozenpad langs de Zijl tussen Steenloperspad en ‘t Joppepad /gemeentegrens (Merenwijk) en het Liesbeth Ribbiuspad, Anna Swellengrebelpad en Tine Tammespad in de Stevenshof.

Singelpark

Het Ankerpark en Blekerspark (met uitzondering van de speelplaatsen), het Huigpark tussen Tweelingstraat en Huigplaats en Rembrandtpark II worden voorlopig ook vrijgegeven. Vanwege

de herinrichting van het Singelpark zal over deze vier plekken later door het college van burgemeester en wethouders een nieuw besluit worden genomen. Het losloopgebied Professorenpad wordt geschrapt.

Handhaving

De eerste maanden komen hondenbezitters die in overtreding zijn nog weg met een waarschuwing, maar uiteindelijk kunnen er boetes opgelegd worden tot 140 euro.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×