We Are Leiden begon en eindigde gistermiddag bij de Burcht. Er werd samen gegeten, gepraat, er werd ene salsa workshop gegeven en nog veel meer. (Foto's: Chris de Waard).

We Are Leiden wordt platform voor ontmoetingen

De eerste activiteit van We Are Leiden is gisteren een enorm succes geworden. In de stralende zon gingen 150 koppels van steeds twee personen, een Leidenaar en een nieuwkomer, op pad om elkaar en de stad beter te leren kennen. De ‘locals’ fungeerden zo als buddy en lieten hun eigen stukje Leiden kennen. Soms afgewisseld met meer traditionele plekken in het centrum. Vooral de Hortus botanicus bleek mateloos populair.

Ayman Ghoujal maakte voor Sleutelstad een reportage van de eerste activiteit van We Are Leiden.

Chris de Waard ging naar We Are Leiden en sprak met organisator Pepijn Smit, burgemeester Lenferink en verschillende koppels die de stad in waren geweest.

Het artikel gaat onder deze foto’s verder.

(Foto’s: Ayman Ghoujal).

Na twee uur struinen door de stad werd er weer verzameld bij de Burcht waar om 15.00 uur ook het startpunt was. Daar werden de deelnemers aan We Are Leiden in het Engels toegesproken door burgemeester Lenferink: “Samen zijn, samen praten en samen eten zijn goede manieren om elkaar te leren kennen,” aldus de burgemeester: “Zo bouw je een hechte gemeenschap. En dat is belangrijk.”

Pepijn Smit, een van de organisatoren, blikt aan het einde van de dag tijdens de picknick bij de Burcht heel tevreden terug op de middag: “Wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar. Sowieso willen we van We Are Leiden een platform maken voor ontmoeten. Niet alleen tussen locals en nieuwkomers, maar bijvoorbeeld ook tussen de wijken en het centrum en Leidenaren en Leijenaren.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×