Leiderdorpers prolongeren titel op EK hockey

4

Bondscoach Max Caldas en speler Jorrit Croon uit Leiderdorp hebben gisteren in Amstelveen het EK hockey gewonnen. Na een achterstand van 0-2 werd België in de finale met 4-2 verslagen. Daarmee werd de titel uit 2015 geprolongeerd. Croon werd ook uitgeroepen tot meest talentvolle speler van het toernooi.

Het is voor Nederlands hockeymannen de vijfde Europese titel in de geschiedenis. Ook de vrouwen waren dit weekend succesvol: zij werden zaterdag al Europees kampioen.

Naast Croon werden nog twee Nederlandse spelers onderscheiden met een individuele prijs. Robbert Kemperman maakte in de finale de mooiste EK-treffer en Mirco Pruyser werd met zes goals topscorer van het toernooi.

Leids publiek

Uit de Leidse regio was veel publiek meegereisd om de hockeyers aan te moedigen. Vanuit HC Roomburg waren ongeveer 125 fans aanwezig. Ook Forescate uit Voorschoten was goed vertegenwoordigd. Zij hadden de Rabo Tribuneprijs gewonnen en mochten daardoor een tribune naar de vereniging vernoemen.

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

4 reacties

  1. Liesbeth van Loon op

    Max Caldas en Jorrit Croon hebben het EK gewonnen? Ze waren erg goed maar probeer het maar: zet ze maar in het veld met zijn tweeën en laat ze maar een wedstrijd spelen.

  2. ron middelkoop op

    Top, ik was er ook bij dames ned tsjechie 10 0 en natuurlijk voor tv dames ned belgie 3 0 en mannen belgie ned 2 4, ook leuk bij jinek lidewij en kity en pruyser en billy bakker?,klasse max caldas en croon groeten ron

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline