(Foto's: Machteld van Oerle).

Leiderdorpers prolongeren titel op EK hockey

Bondscoach Max Caldas en speler Jorrit Croon uit Leiderdorp hebben gisteren in Amstelveen het EK hockey gewonnen. Na een achterstand van 0-2 werd België in de finale met 4-2 verslagen. Daarmee werd de titel uit 2015 geprolongeerd. Croon werd ook uitgeroepen tot meest talentvolle speler van het toernooi.

Het is voor Nederlands hockeymannen de vijfde Europese titel in de geschiedenis. Ook de vrouwen waren dit weekend succesvol: zij werden zaterdag al Europees kampioen.

Naast Croon werden nog twee Nederlandse spelers onderscheiden met een individuele prijs. Robbert Kemperman maakte in de finale de mooiste EK-treffer en Mirco Pruyser werd met zes goals topscorer van het toernooi.

Leids publiek

Uit de Leidse regio was veel publiek meegereisd om de hockeyers aan te moedigen. Vanuit HC Roomburg waren ongeveer 125 fans aanwezig. Ook Forescate uit Voorschoten was goed vertegenwoordigd. Zij hadden de Rabo Tribuneprijs gewonnen en mochten daardoor een tribune naar de vereniging vernoemen.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×