In april van dit jaar werd begonnen met de aanleg van voedselbos Okkerheide in de Merenwijk. Zondag is te zien hoe de buurttuin er inmiddels bijligt. (Archieffoto: Chris de Waard).

Open dag bij Leidse buurttuinen

De tuiniers van twaalf Leidse buurttuinen houden zondag open tuin. Bezoekers zijn welkom om een kijkje te komen nemen bij de groene oases die Leiden op allerlei plekken heeft. Tuinen bekijken, ideeën uitwisselen en inspiratie op doen om eigen groene dromen te verwezenlijken kan zondagmiddag tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Speciaal is Schooltuin de Zilverdistel aan de Cornelis Schuytlaan in Leiden Zuid-West. “Het is een prachtige schooltuin naast het zorgcentrum van Libertas en de bijbehorende aanleunwoningen. Alleen komen er geen scholen meer,” meldt organisator Anne Marie van Dam van de Open Buurttuinendag Leiden. “Maar er wordt gekeken naar een doorstart en herontwikkeling van de tuin. Daarvoor zijn nog wel wat handjes nodig.”

Op zondag 3 september zijn de volgende buurttuinen open:

Het Voedselbos Okkerheide in de Merenwijk, de Stadskwekerij Het Zoete Land aan de Zoeterwoudesesingel, de Kruidentuin aan de Ir Driessenstraat, Schooltuin de Zilverdistel aan de Cornelis Schuytlaan, de moestuinbakken in het gras langs de Bontekoestraat in de Zeeheldenbuurt, de Stevens Hoftuin, de Dierenweide Stevenshof, de Rembrandttuin bij het Noordeinde, de Buurttuin Maredijkbuurt, de Straattuinen aan de Uiterstegracht, Buurttuin Huigpark, de plukplekken in de Forellenbuurt in de Merenwijk en de Buurttuinen bij Ons Buiten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×