(Foto's: Aperitivo Leiden).

Italiaans restaurant Zucca wordt Aperitivo

De afgelopen zomermaanden was italiaans restaurant Zucca aan de Breestraat gesloten. “Om inspiratie opdoen in het heerlijke Italië, de zaak zelf van een verfrissende make-over te voorzien en ons goed voor te bereiden om in september keihard terug te komen met precies wat Leiden nodig heeft,” zo was op een flyer te lezen die op de ramen hing. Nu is het bijna zover en gaat het restaurant weer bijna open. Maar niet meer als Zucca.

“Natuurlijk was het nou niet meteen onze eerste gedachte om al drie jaar na de opening van Zucca het roer drastisch om te gooien. Maar we heten nu eenmaal Rebel Horeca. En dan grijp je de kansen die voorbij komen. Ook al zijn ze dus een tikkeltje onorthodox,” zo meldt het bedrijf nu. Over enkele dagen gaat het restaurant weer open onder de naam Aperitivo Leiden.

Tot de officiële opening begin september is het als druk in het nieuwe restaurant. “Met proeven, bijsturen, aanpassen, weer proeven, overleggen, toevoegen en weglaten en inderdaad: opnieuw proeven. Een net zo serieuze als lekkere business, maar we willen gewoon dat onze gasten straks in de welbekende Italiaanse watten worden gelegd.”

“Wij nemen vanaf de opening in september definitief afscheid van de klassieke voor-, hoofd- en nagerechten, maar serveren simpelweg waar jij blij van wordt. Kleine gerechten, smaakvolle hapjes of gewoon juist wel een fijne pizza of pasta. Net waar je op dat moment trek in hebt.” De opening is dus aanstaande, maar een exacte datum is er nog niet.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×