De Regionale Ambulancedienst Hollands-Midden die in Leiden aan de Vondellaan is gevestigd rust alle ambulances uit met een TGB-kit. (Foto's: RAVHM).

Ambulances krijgen anti-terrorisme-kit

Alle ambulances en andere herkenbare dienstauto’s van de Regionale Ambulance Voorziening Holland Rijnland worden uitgerust met een zogenaamde TGB-tas. Dat staat voor Terrorisme Gevolg Bestrijding. De RAVHM heeft er honderd besteld.

Een voorbeeld van extra training is het laten volgen van de Tactical Emergency Casualty Care (TECC) waarbij hulp aan gewonden ter plaatse centraal staat. Bijvoorbeeld na een aanslag.

De ambulancedienst reageert daarmee op de veranderingen in de samenleving waar terrorismedreiging een realiteit is geworden. “Het is een feit dat de wereld in rap tempo verandert. Wij moeten ons daaraan aanpassen. Of we nu  willen of niet,” aldus een woordvoerder. “Daarom investeren we in extra trainingen en speciale oefeningen, de juiste materialen en ook nodigen we experts uit om ons te helpen.”

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×