Fietsmaatjes Leny en Carla bij de Burcht in Leiden. (Foto: Fietsmaatjes).

Eerste lustrum voor Fietsmaatjes

Vrijwilligersproject Fietsmaatjes viert zaterdag 2 september hun vijfjarig bestaan met het uitbrengen van een magazine over het wel en wee van Fietsmaatjes. Het eerste exemplaar is voor de wethouders Arno van Kempen van de gemeente Teylingen, Roos van Gelderen van Leiden en Angelique Beekhuizen van Leiderdorp. Wat vijf jaar geleden in Teylingen begon met een fiets en een handvol vrijwilligers die zelfs nog op zoek moesten naar fietsgasten is nu een florerend project dat al door zeven omliggende gemeentes is overgenomen.

Fietsmaatjes Teylingen beschikt inmiddels over zeven elektrisch ondersteunde duofietsen die gemiddeld 24 kilometer per rit af kunnen leggen. Er zijn 90 vrijwilligers die geregeld met een van de 200 gasten een eindje om gaan.

Persoonlijk contact

Initiatiefneemster Tekla Zwinkels zegt in het lustrummagazine dat Fietsmaatjes een goede manier is om mensen met elkaar in contact te brengen. “Mensen hebben gesprekken die ze normaal niet hebben.” Als het aan Zwinkels ligt gaat Fietsmaatjes het hele land door. “Persoonlijk contact is het meest waardevolle wat je kunt bieden.” Fietsmaatjes kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken om nog meer mensen in de gelegenheid te stellen eens samen op de fiets te stappen.

Verjaardagsfeestje

Het verjaardagsfeestje is zaterdag in Grand Café De Oude School aan de Dorpsstraat in Warmond en begint om 13:30 uur. Exemplaren van Fietsmaatjes magazine liggen naderhand op de leestafel van diverse openbare gelegenheden in de regio en daarbuiten. Meer informatie over Fietsmaatjes is te vinden op www.fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl en www.fietsmaatjesteylingen.nl.

Leiden Leiderdorp Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×