Gymsport Leiden wil 3 Octoberhal kopen

3

Gymsport Leiden wil de 3 Octoberhal aan de Smaragdlaan wel kopen van de gemeente Leiden. Dat zei voorzitter Arthur Haasbroek vanavond tijdens de vergadering van de raadscommissie Onderwijs en Sport.

Een deel  van de activiteiten van Gymsport Leiden is al verhuist naar de 3 Octoberhal. Half november moet de club het huidige onderkomen aan de Brahmslaan leeg opleveren en gaan alle activiteiten over naar de Smaragdlaan.

Haasbroek pleit ervoor om de 3 Octoberhal om te bouwen naar een multifunctionele hal. Daarna wil zijn vereniging hem graag kopen in plaats van blijven huren. Dat dreigt namelijk onbetaalbaar te worden. “We zijn financieel gezond en hebben geen schulden. Maar de zaalhuur dreigt over vier jaar met maar liefst 270% toe te nemen.”

 

Delen

3 reacties

  1. ron middelkoop op

    Gymsport kan hem dan overdag verhuren aan particulieren of vereningen (OF GEMEENTE) voor tennis of zaalvoetbal zoals vroeger-idee sport leiden prijs
    Men met voorzitter arhur haasbroek gymsport leiden , aankopen 3 octoberhal
    Docos moet dan maar elders veld bij vinden met al die fusies, laaten we aan gem en docos over

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.