Voorzitter Arthur Haasbroek van Gymsport Leiden meldde vanavond zat zijn club de verouderde sporthal wel van de gemeente wil kopen. (Foto: Chris de Waard).

Gymsport Leiden wil 3 Octoberhal kopen

Gymsport Leiden wil de 3 Octoberhal aan de Smaragdlaan wel kopen van de gemeente Leiden. Dat zei voorzitter Arthur Haasbroek vanavond tijdens de vergadering van de raadscommissie Onderwijs en Sport.

Een deel  van de activiteiten van Gymsport Leiden is al verhuist naar de 3 Octoberhal. Half november moet de club het huidige onderkomen aan de Brahmslaan leeg opleveren en gaan alle activiteiten over naar de Smaragdlaan.

Haasbroek pleit ervoor om de 3 Octoberhal om te bouwen naar een multifunctionele hal. Daarna wil zijn vereniging hem graag kopen in plaats van blijven huren. Dat dreigt namelijk onbetaalbaar te worden. “We zijn financieel gezond en hebben geen schulden. Maar de zaalhuur dreigt over vier jaar met maar liefst 270% toe te nemen.”

 

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×