Fout in vergunningaanvraag bouwplan Lorentzschool

Bouwbedrijf Niersman heeft fouten gemaakt bij de aanvraag van een vergunning voor het bouwen van een complex met 69 appartementen naast de Lorentzschool. Dat heeft wethouder Laudy vanavond meegedeeld aan de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling.

Chris de Waard vroeg wethouder Laudy naar de problemen met de verleende bouwvergunning. Als die niet worden hersteld kan de gemeente de vergunning alsnog weigeren.

In de aanvraag zit een procedurele fout met betrekking tot daglichttoetreding en afstand tot de erfgrens. Wat de gevolgen van de fouten zijn voor het omstreden bouwplan is volgens de wethouder nog onduidelijk.

Niersman krijgt de mogelijkheid om de fouten te herstellen maar het is niet helemaal zeker dat de aanvraag gerepareerd kan worden. Als herstel van de fouten niet mogelijk is, moet de hele procedure mogelijk opnieuw worden doorlopen. Dan ligt alles weer open.

Volgens Laudy is het wel zeker dat de aanvraag kan worden hersteld, maar hij weet niet of de aanvrager dat ook gaat doen. Het bouwplan moet worden aangepast en er zal hier en daar een metertje af moeten en dat heeft gevolgen voor de afmetingen van het gebouw en mogelijk dus ook van de appartementen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×