(Foto's: Reanne van Kleef).

Social Brokers vraagt met manifest aandacht voor meer positiviteit rondom jeugd

Wethouder Roos van Gelderen heeft gistermiddag op het stadhuis het ‘Manifest voor meer positiviteit rondom de jeugd’ overhandigd gekregen van de organisatie Social Brokers Leiden. In het manifest zijn diverse handtekeningen, quotes en foto’s van inwoners van Leiden verzameld en gebundeld. Deze mensen vinden dat er meer aandacht mag zijn voor positieve verhalen en energie rondom jongeren.

Reanne van Kleef sprak met Wethouder Roos van Gelderen en Community Manager Dennis Vereijken van Social Brokers over Manifest voor meer positiviteit rondom de jeugd.

Social Brokers biedt mensen die iets voor jongeren betekenen een platform om advies te vragen, maar wil deze mensen ook vooral bedanken. Community Manager Dennis Vereijken van Social Brokers legt uit wat het doel is van het manifest. “Helaas komen er tegenwoordig vooral veel negatieve berichten over de jeugd in het nieuws. Daarom heeft Social Brokers het initiatief genomen tot dit manifest dat zichtbaar maakt hoeveel mensen meer positiviteit rondom jeugd willen. Daarmee maken we zichtbaar hoeveel positiviteit er al is en leggen we een belangrijke basis voor jeugd om met een positieve houding sneller tot oplossingen te komen in tijden waarin het even minder gaat.”

Volgens wethouder Van Gelderen wordt er in Leiden al positief met de jeugd omgegaan, maar toch is ook hier nog ruimte voor verbetering. “Als we over jongeren praten, hebben we nog wel eens de neiging om vooral te praten over dingen die niet goed gaan. Ik denk dat je problemen die er zijn niet moet wegpraten, maar het is wel goed om een volledig beeld te geven.”  De wethouder ondertekende het manifest zelf ook.

Van de mensen die het manifest hebben ondertekend verwacht Social Brokers dat ze mensen in hun eigen omgeving gaan aanspreken en zelf ook bewust blijven dat niet alleen de negatieve kanten worden belicht maar juist ook de andere kant. Vereijken: “Daarmee worden jongeren een perspectief geboden zodat ze niet gaan denken dat een leven waar alles negatief is en tegen zit, normaal is.”

Leiden Maatschappij Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×