Universiteit plaatst 35 watertappunten in strijd tegen plasticvervuiling

1

Aanstaande maandag opent Plastic Soup Surfer Merijn Tinga het academisch jaar van de Universiteit Leiden met een toespraak over een duurzame wereld waarin alles wordt gerecycled. De universiteit neemt die gelegenheid te baat om zelf ook een bijdrage te leveren aan Tinga’s strijd tegen plastic en plaats 35 watertappunten. Tinga mocht de eerste alvast testen in studiecentrum Plexus aan de Kaiserstraat.

De watertappunten die de universiteit plaatst maken deel uit van Join The Pipe. Een sociaal netwerk van kraanwaterdrinkers die gezamenlijk bouwen aan de langste waterleiding ter wereld om zo iedereen van schoon drinkwater te kunnen voorzien.

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

1 reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline