Merijn Tinga vult z'n Dopler bij de eerste van 35 watertappunten die de Universiteit Leiden plaatst om de Plastic Soup Surfer te ondersteunen in zijn strijd tegen plastic wegwerpflesjes.

Universiteit plaatst 35 watertappunten in strijd tegen plasticvervuiling

Aanstaande maandag opent Plastic Soup Surfer Merijn Tinga het academisch jaar van de Universiteit Leiden met een toespraak over een duurzame wereld waarin alles wordt gerecycled. De universiteit neemt die gelegenheid te baat om zelf ook een bijdrage te leveren aan Tinga’s strijd tegen plastic en plaats 35 watertappunten. Tinga mocht de eerste alvast testen in studiecentrum Plexus aan de Kaiserstraat.

De watertappunten die de universiteit plaatst maken deel uit van Join The Pipe. Een sociaal netwerk van kraanwaterdrinkers die gezamenlijk bouwen aan de langste waterleiding ter wereld om zo iedereen van schoon drinkwater te kunnen voorzien.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×