(Foto: René Zoetemelk).

Boordevol programma voor 19e editie Weekend van Voorschoten

Komend weekeinde wordt alweer de 19e editie van Het Weekend van Voorschoten gehouden. Tussen vrijdag 8 en zondag 10 september wordt een programma boordevol activiteiten afgewerkt: Vertrouwde onderdelen als de vrijwilligersmarkt, de kunstmarkt, open monumentendag, de modeshow en de oldtimerdag worden afgewisseld met nieuwe onderdelen.

Het Weekend start met Het Diner van Voorschoten in de Evenementenhal op het Treubplein. Dit jaar hebben de restaurants La Casita, Floris V en Va Bene, gekozen voor een walking dinner met Franse, Italiaanse en Spaanse gerechten. Inclusief wijn, bier of frisdrank en koffie kost het diner 50 euro per persoon. Aanmelden is verplicht en kan via info@hetdinervanvoorschoten.nl. “Wees er snel bij, want vol=vol,” waarschuwt Marjolein Altena die de PR voor Het Weekend verzorgt. Na het diner volgt de bingo met mooie prijzen van de centrumondernemers en muziek van DJ Michiel.

Zaterdag 9 september
Tijdens Het Weekend is het Open Monumentendag. Ruim twintig monumenten in Voorschoten openen de deuren. In het dorp wordt de vrijwilligersmarkt gehouden. Maar ook ondernemers laten van zich zien en horen. “En ga ook eens kijken naar de Schoolstraat boulevard en probeer een workshop zaadbommen maken,” nodigt Altena de bezoekers alvast uit .

Nieuw dit jaar is de Cultuurmarkt op de Voorstraat waar Voorschotense muziekorganisaties een gevarieerd programma presenteren als voorbereiding op het nieuwe seizoen. ’s Middags is er het Piratenfestival voor kinderen in de Evenementenhal. En natuurlijk muziek. In de Dorpskerk en ’s avonds in de Evenementenhal.

Zondag 10 september
De kunstmarkt in de Schoolstraat en op het Treubplein telt dit jaar maar liefst 85 kramen. In de Voorstraat zijn ruim 100 oldtimers te bewonderen en vanaf 12.30 uur presenteren de mode-ondernemers drie keer een echte show met de nieuwste trends voor herfst en winter. De deelnemende winkels zijn die dag ook geopend.

Nieuw is ook het programma op Kasteel Duivenvoorde deze zondag met optredens en workshops voor jong en oud. Zo is er een sneltekenaar, kun je meedoen met een rollenspel en leer je tekenen met verschillende technieken.

Alle informatie is te vinden in het magazine dat huis-aan-huis in Voorschoten verspreid is (ook online is te raadplegen) en op www.hetweekend.nl. Via telefoon of tablet is het programma op de website van uur tot uur te volgen.

Cultuur Economie Maatschappij Voorschoten hetweekend


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×