Terugblik topsportweekend: ZVL wint toernooi en NK medailles voor LZ1886

Leiden kent veel topsporten en topsporters. Wie doen er mee om nationale en internationale titels? Wie heeft het goed gedaan en wie wat minder? Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer blikt iedere week terug op het weekendprogramma van de Leidse topsporten.

Reanne van Kleef sprak met topsportcoördinator over het afgelopen topsportweekend.

Voor de meeste sporten is de zomervakantie achter de rug en ook de Leidse topsporten komen weer op gang. De waterpoloërs van ZVL-Tettero (dames) en De Zijl Zwemsport (heren) speelden dit weekend een voorbereidend toernooi waar de meeste eredivisieteams elkaar weer voor het eerst dit seizoen tegenkwamen. De dames van ZVL lieten met de toernooiwinst meteen zien waar hun ambities liggen: kampioen van Nederland worden. De Zijl Zwemsport eindigde op de vijfde plaats.

Op dit moment wordt in Griekenland het WK waterpolo onder 20 jaar gespeeld. Ook daar doen een aantal Leidse speelsters mee. Voorvelt en Joustra van ZVL en Sleeling en Koolhaas als ex-ZVL’ers. De eerste wedstrijd werd gisteren met 7-5 gewonnen van Rusland. Vanmiddag spelen de dames om 16.20 uur tegen Hongarije en morgen is om 15.00 uur Japan de tegenstander. De wedstrijden zijn te volgen via livestream.

Dit weekend vonden ook de NK Masters lange afstanden plaats. In het buitenwater werden twee Leidse medailles gehaald. Moniek Heemskerk pakte brons bij 20+ op schoolslag 2km. Kristiaan Lenos won 3km vrije slag 30+. Beiden zijn lid van LZ1886.

Heemskerk raakte tijdens het NK haar titels kwijt, maar was toch tevreden met het resultaat. Haar voorbereiding was namelijk verre van optimaal. De langeafstandszwemster was gedwongen een langere vakantie te nemen en is daardoor twee weken geleden pas weer begonnen met trainen.

Reanne van Kleef sprak met langeafstandszwemster Moniek Heemskerk over haar bronzen medaille tijdens de NK masters.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×