Eeuwenoude krijgskunsten winnen aan populariteit

Oegstgeestenaar Matthys Kool bracht onlangs een koffer extra aan prijzen mee terug uit Amerika waar hij de triathlon vrijvechten op zijn naam wist te schrijven. Kool is een van de naar schatting vijf- tot zeshonderd beoefenaren van Historische Europese Martial Arts in Nederland.

Gerry van Bakel in gesprek met Matthys Kool van Historisch Vrijvechten Nederland over zijn meest recente overwinningen.

Historisch Vrijvechten grijpt terug op zwaardvechttechnieken uit onder andere de Middeleeuwen, maar is zeker geen historische verkleedpartij. Kool noemt het zelf oude krijgskunst in een modern sportjasje.  Een Nederlands kampioenschap bestaat nog niet, maar Kool staat wel vierde op de wereldranglijst. Wie meer wil weten over deze tak van sport en een keer een gratis proefles wil meemaken, kan contact opnemen via www.HistorischVrijvechten.nl.

 

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline