VVD-raadslid Marcus Rolloos uit Oegstgeest riep de hulp in van de dijkgraaf. Of hij misschien nog eens kon laten kijken naar problemen met de afwatering in Park Duivenvoorde. De nieuwbouw op het voormalige terrein van ASC Oegstgeest is opgeschort tot er voldoende garanties zijn dat de buurt geen wateroverlast ondervindt van de nieuwe wijk. (Foto's: Chris de Waard).

Dijkgraaf Van der Sande waarschuwt voor mogelijke wateroverlast

Tijdens het politiek café van de VVD Leiden waarschuwde de nieuwe dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland gisteravond voor de gevolgen van klimaatverandering. Op de vraag of we ons ook in het gebied van Rijnland zorgen moeten maken, antwoordde hij volmondig ja. “Je kunt er niet van uit gaan dat altijd alles goed is gegaan en dat dus ook wel zo zal blijven.”

Chris de Waard in gesprek met dijkgraaf van der Sande over de opgave van het Hoogheemraadschap in de komende periode.

Van der Sande was tot 2006 wethouder in Leiden voor de VVD. Daarna verruilde hij de stad voor de provincie en werd gedeputeerde. Sinds 1 september is zijn werkplek weer in Leiden. Als ‘waterburgemeester’ zoals hij zijn functie uitlegt, is hij verantwoordelijk voor de waterhuishouding in een gebied met zo’n 1,4 miljoen inwoners.

Leiden Oegstgeest Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×