Bestuurslid Marjolein Altena van het Weekend van Voorschoten blikt vooruit op de 19e editie die dit weekeinde plaatsvindt. Of het vierde lustrum volgend jaar gevierd kan worden is nog onzeker. (Foto: Chris de Waard).

Toekomst Weekend van Voorschoten onzeker

Vrijdagavond begint de 19e editie van het Weekend van Voorschoten met een walking dinner verzorgd door drie restaurants in de Voorstraat: Va Bene, Floris V en La Casita. Aanmelden voor het Diner van Voorschoten zoals het culinaire evenement dat vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd, is noodzakelijk. Dat kan tot en met vandaag. Het diner start vrijdag om 17.30 uur in de evenementenhal aan het Treubplein. Aansluitend is daar om 20.00 uur de officiële opening van Het Weekend door burgemeester Pauline Bouvy-Koene, gevolgd door een bingo en een dj.

Chris de Waard in gesprek met bestuurslid Marjolein Altena over het 19e Weekend van Voorschoten.

Toekomst onzeker
Het was dit jaar lastiger dan andere jaren om het programma financieel rond te krijgen. Dat vertelt bestuurslid Marjolein Altena aan Sleutelstad. Zó lastig dat het zelfs nog niet zeker is dat Het Weekend volgend jaar weer georganiseerd kan worden. Altena: “Het kost gewoon veel geld. We doen ook volgend jaar weer een beroep op de ondernemers, maar of het gaat lukken… we hopen het. Maar de 20e editie is absoluut nog niet zeker.”

Programma

Het programma is dit jaar uitgebreid met enkele nieuwe onderdelen. Zo is er tijdens de vrijwilligersmarkt op zaterdag ook een cultuurmarkt die wordt verzorgd door een twaalftal muziekorganisaties uit Voorschoten. Natuurlijk zijn er de hele dag tal van monumenten opengesteld en exposeert de Voorschotense Kunstkring. ’s Avonds is er een uitgebreid muziekprogramma.

Zondag staat in het teken van de grote kunstmarkt in de Schoolstraat, de Voorstraat en het Treubplein. In de Voorstraat zijn dan ruim honderd schitterende oude auto’s en motoren te bewonderen tijdens de oldtimerdag. Om 12.30 uur begint in de evenementenhal aan het Treubplein de eerste presentatie van de Voorschotense mode-ondernemers die er de nieuwe trends voor dit najaar en de winter showen. Ook om 13.30 uur en 14.30 uur zijn er modeshows, elke show is anders.

Nieuw is dit jaar een uitgebreid programma bij Kasteel Duivenvoorde op zondagmiddag. Demonstraties, workshops, muziek, tekenlessen en theater. Ook is dan het nieuwe bezoekerscentrum te bezoeken.

Het Weekend van Voorschoten wordt zondag afgesloten met een optreden van de tienkoppige Voorschotense band S.O.U.L. in de evenementenhal.

Het complete programma staat op www.hetweekend.nl.

Cultuur Voorschoten hetweekend


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×