Voorschotens PvdA-raadslid Jan-Paul Middelburg stopt

Na bijna twaalf jaar raadslidmaatschap voor de PvdA in Voorschoten heeft Jan-Paul Middelburg (42) vanmiddag in een persoonlijk gesprek aan  burgemeester Bouvy-Koene laten weten dat hij om persoonlijke redenen stopt met het raadswerk. Als alle wettelijke procedures naar verwachting worden doorlopen, zal Middelburgs opvolger, Henk Overbosch, wellicht al tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 september als raadslid geïnstalleerd worden.

Middelburg werd in maart 2006 voor de PvdA in de Voorschotense raad gekozen. Hij werd een jaar later fractievoorzitter. “Ik vind het jammer om te stoppen,” zegt Middelburg. “Ik had graag de rit afgemaakt tot aan de verkiezingen in maart, maar mijn eigen plezier stond bij het raadswerk nooit voorop. Het ging en gaat voor mij altijd om de mensen, om Voorschotenaren.”

Het raadswerk is intensief en Middelburg heeft genoeg van alle late avonden en het nachtwerk. “Het is genoeg. Je doet het goed, of je doet het niet. Het is een enorm voorrecht om de samenleving als raadslid te mogen dienen. Je beslist over zaken die grote invloed op het leven van mensen kunnen hebben. Dan moet je niet om elf uur piepen dat je naar huis wilt. Dan moet je er gewoon zijn. Daar ben je voor gekozen. Dat was ook nooit een punt voor mij. Ik heb altijd veel energie.”

De laatste tijd merkte Middelburg steeds vaker dat het raadswerk, bovenop zijn baan en gezin, te belastend voor hem was. Hij moest wel steeds op tijd naar huis en hij kon niet meer avond na avond doorgaan. ‘Dat kan je een tijdje doen om bij te komen, maar niet te lang. Je zit er immers niet voor jezelf.”

Henk Overbosch, die Middelburg opvolgt als raadslid, is goed ingevoerd op alle dossiers. Hij was tot april van dit jaar commissielid voor de PvdA Voorschoten. Hij blijft aan tot de verkiezingen in maart 2018, maar stelt zich dan niet verkiesbaar.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×