Leidse gemeenteraad voert digitaal stemmen in

Bij de gemeenteraadsvergadering van vanavond gaat de Leidse raad voor het eerst digitaal stemmen over voorstellen. Tot nu toe verliep het stemmen in de raadsvergadering over raadsvoorstellen, amendementen en moties via het opsteken van handen. Voortaan verloopt dat via een digitale stemprocedure.

Het digitaal stemmen past in de verdere digitalisering van de Leidse raad. Het stemmen gaat sneller en daarnaast is het voor de raadsleden in de zaal en het publiek, ook voor degenen die de vergadering vanaf huis online volgen, beter zichtbaar hoe de stemming verloopt.

Vanavond verloopt het digitaal stemmen nog op basis van een proef. Naar verwachting wordt het tijdens de raad van 28 september geformaliseerd.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline