Via de kastjes met de microfoons kunnen de raadsleden voortaan ook digitaal hun stem uitbrengen over voorstellen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse gemeenteraad voert digitaal stemmen in

Bij de gemeenteraadsvergadering van vanavond gaat de Leidse raad voor het eerst digitaal stemmen over voorstellen. Tot nu toe verliep het stemmen in de raadsvergadering over raadsvoorstellen, amendementen en moties via het opsteken van handen. Voortaan verloopt dat via een digitale stemprocedure.

Het digitaal stemmen past in de verdere digitalisering van de Leidse raad. Het stemmen gaat sneller en daarnaast is het voor de raadsleden in de zaal en het publiek, ook voor degenen die de vergadering vanaf huis online volgen, beter zichtbaar hoe de stemming verloopt.

Vanavond verloopt het digitaal stemmen nog op basis van een proef. Naar verwachting wordt het tijdens de raad van 28 september geformaliseerd.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×