Dubbel feest voor bioscoop Trianon

7

De restauratie is klaar en de bioscoop viert bovendien het 90-jarig bestaan. Alle reden dus voor een feestje bij de schitterend gerestaureerde bioscoop Trianon aan de Breestraat. Eigenlijk zie je niet eens wat er precies is gebeurd. En dat is voor eigenaren Gideon Boer en Govert de Kok eigenlijk het mooiste compliment. “Bij een goede restauratie moet je dat ook niet zien,” zegt De Kok stralend terwijl hij voor de radio uitlegt wat er zoal is gedaan in de afgelopen 23 jaar.

Chris de Waard liet zich rondleiden door Govert de Kok en sprak ook met Coby Bordewijk die halverwege de jaren 90 in actie kwam om de bioscoop te behouden. 

Delen

7 reacties

  1. Is het een goed idee om bij Madame Tussauds een Jan Boer te bestellen ?
    Voor in de hal, naast de kassa.

  2. Zoë Van de Water

    Super! Eerste film die wij daar zagen was Seven……in een half opgebroken zaal waar niet alle stoelen meer in stonden. Dat maakte de film nog enger, ik denk nog met veel plezier terug aan die avond.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline