De restauratie van het Trianon Theater is klaar. Dat werd gisteravond gevierd. Niet alleen met een receptie, maar ook met het vertonen van een film uit het openingsjaar 1927. Een stille film met live begeleiding op de piano. (Foto's: Chris de Waard).

Dubbel feest voor bioscoop Trianon

De restauratie is klaar en de bioscoop viert bovendien het 90-jarig bestaan. Alle reden dus voor een feestje bij de schitterend gerestaureerde bioscoop Trianon aan de Breestraat. Eigenlijk zie je niet eens wat er precies is gebeurd. En dat is voor eigenaren Gideon Boer en Govert de Kok eigenlijk het mooiste compliment. “Bij een goede restauratie moet je dat ook niet zien,” zegt De Kok stralend terwijl hij voor de radio uitlegt wat er zoal is gedaan in de afgelopen 23 jaar.

Chris de Waard liet zich rondleiden door Govert de Kok en sprak ook met Coby Bordewijk die halverwege de jaren 90 in actie kwam om de bioscoop te behouden. 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×