VVD Leiden draagt wethouder Paul Laudy voor als lijsttrekker

10

Het bestuur van VVD Leiden draagt Paul Laudy voor als lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De 38-jarige Laudy is wethouder Bouw en Openbare Ruimte sinds 2014 en was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen ook lijsttrekker voor de Leidse liberalen.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over zijn voordracht als lijsttrekker voor VVD Leiden.

VVD Leiden-voorzitter Lodewijk Wisse noemt Laudy een sterke, benaderbare bestuurder met een groot draagvlak in de partij en de stad: “Hij werkt aan veel zichtbare verbeteringen in Leiden. Hij is ook als geen ander in staat om het Leidse liberale verhaal goed voor het voetlicht te brengen.”

Laudy zegt vereerd te zijn dat hij opnieuw door het bestuur is voorgedragen als lijsttrekker: “Het vertrouwen dat de partij in mij heeft, motiveert enorm om samen met de andere kandidaten te werken aan een geweldige verkiezingsuitslag op 21 maart 2018 en aan een nog mooier Leiden. Ik hoop dat onze leden mijn voordracht zullen steunen.” Die leden spreken zich uit over de voordracht van Laudy en van de rest  van de advies-kandidatenlijst die dan gereed is tijdens de ledenvergadering van 15 november.

Over de resultaten van de VVD zegt Laudy: “Dankzij de VVD is in Leiden de laatste jaren de belasting voor het eerst gedaald. Leiden verandert in rap tempo en onze prachtige stad staat er beter voor dan ooit. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Catharinasteeg, de Lammermarktgarage en een flinke vergroening van onze wijken.”

Laudy wil graag ook de komende vier jaar zijn steentje bijdragen aan de ontwikkelingen in de stad: “Want uiteindelijk is het daar allemaal om te doen: Leiden ook de komende jaren een aantrekkelijk stad te laten zijn om te wonen, werken en genieten.”

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

10 reacties

 1. Paul, van harte met de voordracht tot lijsttrekker en veel succes om je liberale gedachtengoed over Leiden uit te storten.
  Je schrijft over vergroening van de wijken, ik weet dat er een aantal acties van de gemeente waren zoals steenbreek, parkjes en geveltuintjes. Maar daar tegenover staan een fors aantal megalomane beton- en asfaltprojecten. Met veel bomenkap, oftewel vernietiging van de groene longen. Geitenwollensokken of groene clubjes, iedereen heeft recht op schone lucht.
  Neem nou die door jou en je fractiegenoten in Leiden en de Provincie zo gekoesterde Rijnlandroute. Ik begrijp dat je denkt dat de files in en rond Leiden hierdoor zogenaamd oplossen. Volgens de provinciale en gemeentelijke ambtelijke modellen klopt dat, maar de praktijk is waarschijnlijk weerbarstiger. Nu al lopen A4 en A44 keihard vast en zijn er elke dag ongelukken. Met de knopen Ommedijk en Vlietland in de RR met vele in- en uitvoegers en nieuwe rijstroken zal de boel nog harder vastlopen. De alsmaar voortgaande asfaltering van dit land wordt een steeds groter echec. VVD beleid vanaf 2010 faalt stomweg. Maar goed, nu 25% van het groen en vele hectares recreatie- en weidevogelgebied door deze asfaltstrook opgeofferd worden, is het maar de vraag hoe de compensatie hiervan eruit ziet. Je weet er loopt nog een beroep bij de RvS vanwege vermeende onzorgvuldigheden van jouw ambtelijk apparaat. De VVD is geen groenrechtse partij zoals Rutte in 2008 wilde, maar gewoon een keiharde asfalt- en betonlobbist anno 2017.
  Vanaf maart 2018 gaat wat ons betreft het roer om. De Rijnlandroute is een gegeven, maar de inpassing ervan moet veel beter. Nu Milieudefensie bij de rechter eist dat de luchtkwaliteit verbeterd wordt, is de RR ook in het vizier en kunnen bij bewezen normoverschrijding de grondverzetmachines weer de schuur van COMOL5 in. En gaat 130 km/uur op de A4 van jouw partij- en stadsgenoot Schultz direct weer omlaag naar 100 km/uur. Dat scheelt ook veel ongelukken, fijnstof en CO2 uitstoot. Beter nu aanpassen dan dadelijk na 2022 voor veel geld verplicht mitigeren, dan gaan de belastingen in deze stad zeker omhoog.
  En zo worden de verkiezingen van 2018 de inzet van echte stappen in de richting van een socialer, leefbaarder en duurzamer Leiden. Want het roer moet om.

 2. Samen voor ‘ons eigen’, de vastgoedmaffia en Bouwend Nederland, en tegen gewone burgers en de leefomgeving.
  Lees ook eens Von der Dunk over belastingfraudeur en VVD’er Robin L. (‘een slordigheidje’), de VVD (‘moet kunnen’) en de stuitende hypocrisie in die kringen, vandaag op de website van de Volkskrant.

 3. Gefeliciteerd Paul. Ik wens Leiden nog veel meer mensen met jouw manier van besturen. Chapeau!! En wat Hubert betreft, ach laat maar, hij weet niet beter.

 4. maarten kersten op

  Welgemeende felicitaties zelfs van mij, als lijsttrekker van de Partij Sleutelstad, als actievoerder voor de Leidse huurders in het Leids Platform Wonen, speciaal in de Havenwijk/Nieuw Groenhoven en Doelencomplex toch een van je vaste politieke tegenstrevers… Maar jij hebt je altijd een sportieve, open en charmante tegenstander betoond, met wie je goed kunt overleggen. Ik verheug me op de verkiezingsdebatten tussen ons. We zijn het vaak gloeiend oneens maar ik beloof je dat ik ons partij-referendum niet op jou zal loslaten… :- )

  • Beetje klef. Het doet enigszins denken aan een nieuwe variant van het Stockholmsyndroom. We noemen het bij gebrek aan beter het Leidensyndroom.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline