Gemeente veegt Luifelbaan schoon

6

De komende twee weken houden toezichthouders van de gemeente Leiden een zogenaamde ‘clean sweep’ op het Bevrijdingsplein, de Vijf Meilaan en het Vijf Meiplein in Leiden.

Hierbij letten de toezichthouders op zaken als parkeergedrag en het rijden op een (snor)fiets of bromfiets in het voetgangersgebied.

De toezichthouders vcan de gemeente worden bij de actie ondersteund door de politie. Wie zich niet aan de regels houdt, gaat op de bon.

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

6 reacties

  1. Ja hoor, gooi er een of andere rare Engelse kreet (“bedacht” door een duur adviesbureau?) tegenaan en bestuurders en ambtenaren glimmen zelfvoldaan van trots. Ik zal ze uit die waan proberen te helpen. B&W, raadsleden en diverse handhavers, handhaving (weet u nog wat dit is?) is geen kwestie van malle kretologie en even je gezicht laten zien, maar moet permanent en consequent plaatsvinden. Snapt u dit nog steeds niet? Nee? Dan opstappen, onmiddellijk!

    • René Dentener op

      Ik ben het wel voor een groot deel eens met de kritiek Frits2017 v.w.b. de handhaving. Er wordt hoofdzakelijk in het centrum gehandhaafd. In de buitenwijken zie je nooit een BOA die eens de wijk door loopt of rijdt om te controleren op afval in het openbaar groen of illegaal gedumpt grofvuil. Dat kan ondergetekende dan weer doen middels het meldingensysteem van de gemeente. En vaak moet je dan ook nog achteraf controleren of de melding wel bij de juiste afdeling van de gemeente is uitgezet. Uitvloeisel van dat verrekte systeem van het werken met Servicepunt71 waardoor je alleen nog een callcentermedewerker aan de lijn krijgt en niet meer rechtstreeks met de desbetreffende afdeling van de gemeente kan bellen. Maak regelmatig mee, dat ik moet nabellen omdat er met een melding niets is gebeurd. Overigens niet het probleem van Leiden alleen, in veel gemeenten wordt met die callcenters gewerkt.

  2. Er staat helemaal niet bij wie de bezems gaan hanteren. Waarom is er niet altijd iemand die met een karretje en een bezem met schep daar rondloopt om een verloren papiertje weg te werken? Hoe was die kreet ook al weer? SCHOON EN HEEL. Wie doet daar nog wat aan? Trouwens dat geldt ook zeker voor in de binnenstad. Ik zal keer een reportage maken hoe het in onze zusterstad Torun gaat. Daar zie je geen uitpuilende afvalbakken en papier op straat.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline