Foto: PR

Dagje Leiden? 5 praktische apps die jij kunt gebruiken!

Leiden is een stad en gemeente in het prachtige Zuid-Holland. Deze stad wordt ook wel de sleutelstad genoemd. De sleutel is tevens terug te vinden op het stadswapen van Leiden. Leiden heeft een rijke historie. Dit maakt deze stad de ideale locatie voor een dagje uit. Weet je niet precies wat er te doen is in de sleutelstad? Dat is helemaal niet erg. Met behulp van je smartphone heb je een plattegrond, buienradar én fotocamera altijd bij de hand. Sommige smartphones beschikken over een zeer goede camera. Neem bijvoorbeeld de Samsung Note 8. Deze smartphone beschikt over dubbele 12-megapixel camera. Zo kun je prachtige foto’s maken in Leiden en omstreken. Ook zijn er een paar handige apps om je dag in Leiden nóg leuker te maken! Wij hebben de 5 handigste voor jullie op een rijtje gezet!

  1. AroundMe

Met deze app heb je alle bezienswaardigheden in Leiden altijd bij de hand. Ook andere handige dingen kun je met deze app eenvoudig opzoeken. Denk bijvoorbeeld aan de dichtstbijzijnde bank, bioscoop of supermarkt. Deze app gebruikt relatief weinig data en is dus ook ideaal voor de impulsieve mensen die liever niet alles vooruitplannen.

  1. Me

Ook deze app kan niet ontbreken op je smartphone. Met Maps.me kun je eenvoudig een plattegrond van de stad downloaden. Zo kun je, zonder internet te hoeven gebruiken, altijd zien waar je bent. Ook kun je bladwijzers toevoegen met gepersonaliseerde routes. Met deze app heb je geen stadsgids meer nodig! Je kunt de app downloaden op deze website.

  1. OverUit

Met de OverUit app kun je precies zien welke festiviteiten zich afspelen in de stad. Deze app is prachtig vormgegeven en met name op telefoons met een groter scherm zoals de Samsung Note 8 wordt alle informatie duidelijk weergeven. Bovendien is de app handig gesorteerd, zodat je eenvoudig uitgaansplekken kunt vinden die aansluiten bij je interesses.

  1. NLstreets

Ben jij een echte shopaholic? Dan mag de app NLstreets niet ontbreken op je smartphone. Met deze nieuwe app kun je binnen een oogopslag zien waar de leukste winkels zich bevinden. Ook krijg je per winkel extra informatie zoals openingstijden en andere handige info. Zo scoor jij de leukste kleren in het altijd gezellige leiden!

  1. Leidse Loper-app

Zoals we eerder al aangaven staat Leiden bekend om haar rijke historie. Met de Leidse Loper-app ga je op een excursie langs 24 historische plekken in de binnenstad. Binnen de app wordt duidelijk aangegeven hoe je moet lopen en waar de plekken zich bevinden. Ook krijg je extra informatie over de bezienswaardigheden en kan je mediafragmenten uit het verleden bekijken.

Wil je graag uiteten in Leiden, maar weet je niet goed naar welk restaurant je moet gaan? Wij hebben wel een tip voor je: Eerder dit jaar won Restaurant in Den Doofpot de prestigieuze eerste prijs van Leiden Culinair. Eet smakelijk!

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×